Στο χαμηλότερο επίπεδο το επιτόκιο καταθέσεων

Σε νέο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο υποχώρησε τον Οκτώβριο του 2016 στην Κύπρο το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε το επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες, σύμφωνα με τα στοιχεία για νέες εργασίες που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου.

Εξάλλου, το επιτόκιο για αγορά κατοικίας παρέμεινε τον Οκτώβριο στο δεύτερο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο, το οποίο είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα, ενώ δεύτερο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο κατέγραψε το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια.

Επιτόκια Καταθέσεων
Ειδικότερα, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά υποχώρησε στο 1,47%, σε σύγκριση με 1,49% τον προηγούμενο μήνα, ποσοστό που αποτελεί νέο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε αύξηση στο 1,40%, σε σύγκριση με 1,23% τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια δανείων
Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤ, δεύτερο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο κατέγραψε τον Οκτώβριο του 2016 το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια, το οποίο μειώθηκε στο 4,28%, σε σύγκριση με 4,39% τον προηγούμενο μήνα. Το ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο καταγράφηκε τον περασμένο Ιούλιο, όταν το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια είχε υποχωρήσει στο 4,01%.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,97%, στο δεύτερο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο. Το χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο καταγράφηκε τον περασμένο Ιούλιο όταν είχε υποχωρήσει στο 2,94%.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. σημείωσε τον Οκτώβριο του 2016 αύξηση, φτάνοντας στο 4,06%, σε σύγκριση με 3,97% τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. κατέγραψε πτώση υποχωρώντας στο 3,79%, σε σύγκριση με 3,86% τον προηγούμενο μήνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP