600 νέες θέσεις εργασίας για τους αγρότες

Ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, εγκαινίασε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, το δεύτερο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Αγρότη (ΚΕΑ) στην Κυπερούντα.

«Στόχος μας, είναι η μείωση του πολύτιμου χρόνου που αφαιρείται από τον αγρότη, λόγω της ανάγκης που έχει να συναλλάσσεται με τις υπηρεσίες του Κράτους» ανέφερε ο Υπουργός κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ΚΕΑ στην Κυπερούντα.

Όπως είπε, οι αγρότες της περιοχής από αύριο θα έχουν το προνόμιο να εξυπηρετούνται σε ένα χώρο που θα προσφέρει υπηρεσίες για μια πλειάδα θεμάτων που προέρχονται από πέντε Τμήματα του  Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: το Τμήμα Γεωργίας, το Τμήμα Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και το Τμήμα Δασών.

Δεν παράλειψε ωστόσο, να αναφερθεί και στη γενναία μεταρρύθμιση του συνόλου του αγροτικού τομέα που επιχειρεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε μια πολιτική, η οποία θα έχει στο επίκεντρο της τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.
Ενισχύουμε την πορεία της Κύπρου προς μια βιώσιμη ανάπτυξη, με κεντρικό άξονα τη μετάβαση προς μια πράσινη οικονομία, τόνισε ο υπουργός.

«Σε αυτή μας την προσπάθεια», συνέχισε, για ενίσχυση και αναβάθμιση της Υπαίθρου και της αγροτικής μας οικονομίας, ως Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξη και Περιβάλλοντος έχουμε δύο σημαντικότατα εργαλεία στη διάθεση μας, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και το Μητρώο Αγροτών.

Επιπλέον, επισήμανε ότι από τις δράσεις του Προγράμματος αναμένεται να δημιουργηθούν 600 νέες θέσεις εργασίας από τις οποίες 350 για νέους γεωργούς, να ενισχυθούν 170 επιχειρήσεις και να στηριχθούν 1.800 γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε νέα πνοή στον αγροτικό τομέα, να χαράξουμε νέα στρατηγική που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και να αντιμετωπίζει τα πραγματικά του προβλήματα» είπε καταληκτικά ο Υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι στοχεύει στη δημιουργία αναπτυξιακών ευκαιριών στην ύπαιθρο κατά τρόπο ενισχυτικό της επιχειρηματικότητας, κυρίως των νέων.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία άνοδος 5,04% στο ΧΑΚ
Πάνω από €1,6 εκατ. οι διαγραφές από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής
Ανησυχεί για αδήλωτη εργασία, αισιοδοξεί για συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία και ΑΤΑ ο Παναγιώτου
Οι τιμές της ενέργειας ώθησαν προς τα πάνω τον πληθωρισμό-Αυξήθηκε στο 2,1%
Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα
Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής