Powered by

Aπορρόφηση της Postbank εξετάζει η Deutsche Bank

Το ενδεχόμενο απορρόφησης της Postbank εξετάζει η Deutsche Bank, αναθεωρώντας την αρχική απόφαση για την πώλησή της.

Οι ιθύνοντες της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας οδηγήθηκαν σε αναδίπλωση, λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος και των δυσμενών συνθηκών στην τραπεζική αγορά.

Η Deutsche Bank εξαγόρασε σταδιακά από το 2008 και μετέπειτα, το πλειοψηφικό πακέτο της Postbank, έναντι 6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Deutsche Bank προσπαθεί να τονώσει τη ρευστότητά της, μέσω μίας σειράς μέτρων, όπως η πώληση περιουσιακών στοιχείων και η εξοικονόμηση δαπανών, προκειμένου να αντεπεξέλθει στο πρόστιμο των αμερικανικών αρχών, για την πώληση τοξικών ενυπόθηκων δανείων.

Το ύψος του προστίμου δεν έχει καθοριστεί ακόμη, παρότι πρόσφατα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διακανονισμό 5,5 δισ. δολαρίων.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ομόφωνη στήριξη Ecofin στην ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2026
Νέα επίθεση Τραμπ κατά Πάουελ-«Αργός και καταστροφικός, μας κοστίζει δισεκατομμύρια»
Ντομπρόβσκις: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι για αντίποινα
Ικανοποίηση Κομισιόν για την συμφωνία αύξησης αποτελεσματικότητας κεφαλαιαγορών Ε.Ε.-Σημαντικά οφέλη
Διατηρεί στο 4,25% το επιτόκιό της η Τράπεζα της Αγγλίας-Απογοητεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Στην εποχή των μηδενικών επιτοκίων εισέρχεται η Ελβετία-Ανησυχία για επιστροφή σε αρνητικά επιτόκια
Δεν γλιτώνει το πρόστιμο-μαμούθ €4 δις από την Ε.Ε. η Google… «Αναποτελεσματικά τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλε»
Στο χείλος της ύφεσης η οικονομία της Ρωσίας-Τα υψηλά επιτόκια πνίγουν τις επενδύσεις
Λαγκάρντ: Το ευρωπαϊκό εμπόριο αντίβαρο στις παγκόσμιες αναταράξεις
Σε υψηλό δεκαετίας η πλατίνα-Στα 1.350,17 δολάρια η ουγγιά