Το χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ ταξιδεύει στις διεθνείς αγορές
14:55 - 24 Οκτωβρίου 2016

Το αυθεντικό κυπριακό Χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει, μεταξύ των άλλων κορυφαίων προϊόντων της, η μεγάλη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ με τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «SIAL 2016».
Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μοναδικό Χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ, το νέο προϊόν της εταιρείας που παράγεται στην υπερσύγχρονη μονάδα της ΔΩΔΩΝΗ στη Λεμεσό, δοκιμάζοντας παράλληλα την πασίγνωστη φέτα, τα εξαιρετικής ποιότητας κίτρινα τυριά, το υπέροχο γιαούρτι της, καθώς και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ που ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα και την πλούσια γεύση τους.
Το νέο Xαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ παράγεται από 100% φρέσκο κυπριακό γάλα σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και την κυπριακή νομοθεσία. Ήδη ταξιδεύει στις αγορές της Ελλάδας, της Αυστραλίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις των καταναλωτών, ενώ μέχρι το τέλος του 2016 θα είναι διαθέσιμο σε 5 ακόμη χώρες.
Ο κ. Πανίκος Χατζηκώστας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ ΚΥΠΡΟΥ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μετά από μια μεγάλη επένδυση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ στο νησί, εκπροσωπήσαμε την ΔΩΔΩΝΗ στη SIAL με το κατεξοχήν παραδοσιακό γαλακτοκομικό προϊόν της Κύπρου, το χαλλούμι. Βασισμένο σε μια αυθεντική συνταγή που συνδυάζει την αγνότητα της παράδοσης με τις σύγχρονες γευστικές ανάγκες, είμαστε βέβαιοι ότι το αυθεντικό Χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ θα έχει λαμπρή πορεία στις διεθνείς αγορές, φέρνοντάς το στο τραπέζι χιλιάδων νοικοκυριών σε όλον τον κόσμο».
Έχοντας αυξήσει τα τρία τελευταία χρόνια τις πωλήσεις της στο εξωτερικό κατά 20%, η συμμετοχή της ΔΩΔΩΝΗ στη Διεθνή Έκθεση SIAL αποτελεί μέρος της στρατηγικής της να αυξήσει την εξωστρέφειά της και να ενδυναμώσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές, ενισχύοντας το ήδη υπάρχον δίκτυο των εξαγωγών της που αριθμεί περισσότερες από 38 χώρες παγκοσμίως.
Η Διεθνής Έκθεση SIAL διοργανώθηκε στο Παρίσι από 16 έως 20 Οκτωβρίου 2016 και αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στον κόσμο. Η συγκεκριμένη έκθεση φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του μέλλοντος και να αναπτύξουν ένα παγκόσμιο δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους.