Οι κάτοικοι Λάρνακας αντιδρούν για τους σχεδιασμούς του λιμανιού

Με τίτλο «όλοι μαζί ζητάμε το αυτονόητο, δικαίωμα στη ζωή» κάτοικοι της πόλης και επαρχίας Λάρνακας,  πραγματοποιούν την Παρασκευή (29/1) στις τέσσερις το απόγευμα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Λάρνακας, ενόψει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο αναμένεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις.

Σε δελτίο Τύπου των ανεξάρτητων ομάδων «Λάρνακα εν Δράσει», «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς - Μενεού», αναφέρεται ότι «στις τέσσερις το απόγευμα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας, η οποία αναμένεται να συζητήσει το αίτημα της εταιρείας Medserv για εξάμηνη παράταση στο λιμάνι. Την συνεδρία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Λάρνακας με στόχο να ακούσει τις απόψεις των διαφόρων φορέων της πόλης σχετικά με το θέμα αυτό».

Οι τρεις ανεξάρτητες ομάδες απευθύνουν «δημόσια έκκληση στο Δήμαρχο όπως στην συνεδρία καλέσει και εκπροσώπους μας, εφόσον εμείς οι πολίτες είμαστε οι πιο άμεσα επηρεαζόμενοι από τη βιομηχανοποίηση του λιμανιού».

Στο δελτίο Τύπου οι ομάδες καλούν «τους συμπολίτες μας να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, καθώς η παραμονή των εταιρειών στο λιμάνι θα υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο όλων ανεξαιρέτως των Λαρνακέων και θα αποτελέσει στην ουσία ταφόπλακα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης» αφού όπως διερωτούνται «ποιος τουρίστας θα θέλει να κάνει διακοπές σε μια βιομηχανική πόλη, όπου επιτελούνται εργασίες βαριάς βιομηχανίας με επικίνδυνες χημικές ουσίες».

Ταυτόχρονα καλούν τους συμπολίτες τους «να ζητήσουν τα αυτονόητα, δηλαδή την προστασία της υγείας και της ασφάλειας τους, να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους σε μια Λάρνακα που δε θα φοβάται ότι μπορεί να αναπνεύσει χημικά και τοξικά και δε θα φοβάται ότι θα μολυνθεί από επικίνδυνα απόβλητα».

Οι ομάδες «Λάρνακα εν Δράσει», «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης Και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς-Μενεού», ζητούν «από τους εκλελεγμένους άρχοντες όπως προασπιστούν της υγείας και ασφάλειας των δημοτών, τα οποία τίθενται σε κίνδυνο από τις εργασίες βαριάς βιομηχανίας που επιτελούνται και θα επιτελούνται στο λιμάνι».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πολλαπλά σενάρια ανάπτυξης των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ επί τάπητος
Κίνα: Θα κατασκευάσει 18 γιγαντιαία πλοία μεταφοράς LNG για το Κατάρ
Πτώση άνω του 1% για το αργό πετρέλαιο
Παρέμβαση από Κομισιόν για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
ExxonMobil: Ετοιμάζει mega deal με την Τουρκία
Τερματικό: Κόλλησε η κατασκευή της προβλήτας, ανησυχεί η Κυβέρνηση-Πού βρίσκεται το «Προμηθέας»
Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου