Powered by

Οι χώρες που «απογείωσαν» τον τουρισμό

Κλείνοντας το μάτι στο ρεκόρ του 2001, το 2015 καταγράφεται ως μία από τις κορυφαίες χρονιές του κυπριακού τουρισμού σε επίπεδο αφίξεων τουριστών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το περασμένο έτος κατατάσσεται ως το τρίτο καλύτερο όλων των εποχών, με τις αφίξεις των 2,659 εκατ. επιβατών που καταγράφηκαν εντός της προηγούμενης χρονιάς. Κορυφαίες χρονιές το 2001 και το 2000, με συνολικές αφίξεις της τάξης των 2.696 και 2.686 εκατομμυρίων επιβατών αντίστοιχα.

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέντε αγορές έχουν καλύψει το 70,4% από το σύνολο των τουριστικών αφίξεων κατά το 2015. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ελλάδα, Γερμανία και Ισραήλ έχουν στείλει συνολικά 1.917 εκατ. επιβάτες κατά το 2015 στην Κύπρο.

Μάλιστα, από όλες τις προαναφερθείσες αγορές καταγράφεται σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2014, εξαιρουμένης της Ρωσίας, η οποία κατέγραψε πτώση της τάξης του 17,6% απόρροια της ισχυρής πτώσης του ρωσικού ρουβλιού, των δυτικών κυρώσεων κατά της χώρας αλλά και του περιορισμού των ταξιδιών από Ρώσους τουρίστες.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι με θετικό πρόσημο, το οποίο σε ποσοστό μεταφράζεται σε 19,4%, ολοκληρώθηκε το 2015 σε σχέση με τη βρετανική αγορά. Από το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν συνολικά 1,041 εκατ. τουρίστες κατά το περασμένο έτους. Την ίδια περίοδο η Ρωσία έχει καταγραφεί ως η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για την εγχώρια τουριστική βιομηχανία, με αφίξεις της τάξης των 525 χιλιάδων επιβατών.

Τρίτη στη λίστα με τους κυριότερους αιμοδότες του κυπριακού τουρισμού η Ελλάδα με αφίξεις ύψους 140 χιλιάδων επιβατών, ενώ ακολουθεί η Γερμανία από την οποία έφτασαν συνολικά 112 χιλιάδες επιβάτες. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Ισραήλ, από το οποίο έφτασαν 99 χιλιάδες τουρίστες, αριθμός ο οποίος είναι εντυπωσιακά αυξημένος σε σχέση με το 2014. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι αφίξεις από το Ισραήλ κατά το 2015 ενισχύθηκαν σε ποσοστό 43,9%.

 

Δειτε Επισης

Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας