Powered by

Συμφωνία Δήμου Λάρνακας και Lanomex Development για πώληση τεμαχίου

Την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων και συγκροτήματος καταστημάτων, γραφείων, διαμερισμάτων και αναπτύξεων αναψυχής και ψυχαγωγίας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, προνοεί μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της εταιρείας Lanomex Development Ltd για πώληση, έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ, του τεμαχίου στο οποίο υπήρχε παλιά το Δημαρχείο  Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «υπογράφτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015, μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρείας Lanomex Development Ltd, συμφωνία πώλησης του Δημοτικού Τεμαχίου αρ, 387, Φ/Σχ. 41/57.01.03 Τμήμα 4, ενορία Σκάλα, έναντι του ποσού 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η πώληση έγινε μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Δήμων Νόμου».

Η πώληση του συγκεκριμένου τεμαχίου, προστίθεται «διασφαλίζει μαζί με όμορα τεμάχια ιδιοκτησίας της Εταιρείας Lanomex Development Ltd, την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων και συγκροτήματος καταστημάτων, γραφείων, διαμερισμάτων και αναπτύξεων αναψυχής και ψυχαγωγίας στο παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων".

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση "στο πλαίσιο παραχώρησης των Πολεοδομικών και Οικοδομικών Αδειών, η Εταιρεία δεσμεύεται να εκτελέσει έργα ανάπλασης του δημόσιου χώρου που περιβάλλει την υπό ανάπτυξη ιδιοκτησία, συνολικής δαπάνης 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η εκτέλεση των έργων διασφαλίζεται μέσα από την συμφωνία πώλησης και τις ειδικές πρόνοιες για την υπογραφή συμφωνίας, με βάση το Άρθρο 43 του Περί Πολεοδομίας Νόμου, στα πλαίσια έκδοσης της Πολεοδομικής Αδείας». 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης δήλωσε ότι «πρόκειται για μία πολύ σημαντική επένδυση, η οποία θα δώσει πνοή και αναπτυξιακή ώθηση στην Λάρνακα, σε μία κρίσιμη περίοδο για την κυπριακή οικονομία. Η προοπτική της συγκεκριμένης επένδυσης αποδεικνύει ότι η Λάρνακα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει σοβαρές και αξιόπιστες ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στη δημιουργία θετικού επιχειρηματικού κλίματος για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου