Ανοίγουν προσφορές για την πρώην Λαϊκή

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για αποξένωση εργασιών και άλλων assets που κατέχει η πρώην Λαϊκή Τράπεζα ή η Laiki Legacy, όπως ονομάζεται η σημερινή νομική οντότητα που χειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία που απέμειναν στην τράπεζα.

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι ο διαχειριστής της Laiki L egacy, Κρις Παύλου, έπειτα από πολύμηνες προπαρασκευαστικές διαδικασίες είναι έτοιμος να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για να εξασφαλίσει έμπρακτα το ενδιαφέρον που ήδη υπάρχει από δυνητικούς επενδυτές.

Την ίδια ώρα το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από τον διαχειριστή της Laiki Legacy υπαγορεύει εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων εντός του 2016, ενώ θεωρείται πως ήδη έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες πώλησης εργασιών και assets.

Παράλληλα, έχει τεθεί συγκεκριμένη τιμή στόχος για το σύνολο των εργασιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων που τίθενται προς πώληση, τιμή η οποία έχει προκύψει από due diligence που έχει πραγματοποιήσει η Laiki Legacy σε συνεργασία με διεθνείς οίκους υπηρεσιών.

Η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της IBG με την οποία η Laiki Legacy συνεργάζεται για τις διαδικασίες πώλησης περιουσιακών στοιχείων.

Η εταιρεία, στην οποία είναι μεγαλομέτοχος η πρώην Λαϊκή, έχει αναλάβει τη μεγάλη διαδικασία πώλησης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας τα οποία αφορούν κυρίως εργασίες στο εξωτερικό (Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία, Μάλτα και Ελλάδα, στην οποία δραστηριοποιείται η IBG που ανήκει κατά 99% στην πρώην Λαϊκή).

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP