Ι. Ιωσήφ: Προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας

Κεντρικός στόχος του συνδέσμου ήταν και παραμένει η προώθηση των εμπορικών σχέσεων Κύπρου -  Ελλάδας και η διεύρυνση της μεταξύ τους επιχειρηματικής συνεργασίας, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, Ιωσήφ Ιωσήφ σε συνέντευξή του στο InBusinessNews.

«Για την υλοποίηση του κεντρικού μας στόχου, ο σύνδεσμος έχει αναλάβει στο παρελθόν πολλές πρωτοβουλίες, όπως διαφημίσεις που προέτρεπαν τους Κύπριους να προτιμήσουν την Ελλάδα για διακοπές ώστε να ενισχυθεί οικονομικά, εκδήλωση προβολής και προώθησης κυπριακών και ελλαδικών κρασιών και διοργάνωση ημερίδας στην Αθήνα για προβολή των δύο οικονομιών. Σήμερα όμως, με βάση τις νέες ανάγκες απαιτείται περισσότερη προσπάθεια και πιο στοχευμένες ενέργειες», σημείωσε ο κ. Ιωσήφ.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε, το νέο Δ.Σ. θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών που να αποσκοπούν στο να φέρουν πιο κοντά τις επιχειρήσεις, παρέχοντας διευκολύνσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω κρίσης, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν στο επιχειρείν. «Ακόμη θα προχωρήσουμε στη διερεύνηση των δυνατοτήτων ελλαδο-κυπριακής συνεργασιών με γειτονικές αγορές», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ιωσήφ διαπιστώνει πως οι επιχειρήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα βρίσκονται σε αρκετά δύσκολη θέση και δηλώνει πως ο σύνδεσμος θα εργαστεί σκληρά ούτως ώστε να μετριαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με απώτερο σκοπό να προετοιμαστούν για τη μετά κρίση εποχή.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον από ελλαδικές επιχειρήσεις για μεταφορά μέρους των εργασιών τους στην Κύπρο. «Ο σύνδεσμος, έτοιμος να αγκαλιάσει τις εταιρίες από Ελλάδα ως μέλη του,  θα βρίσκεται δίπλα τους δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και βοήθεια όπως αντίστοιχα γίνεται όταν κυπριακές επιχειρήσεις μεταφέρουν εργασίες τους στην Ελλάδα», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί, πρόσθεσε, πως παρ’ όλες τις δυσκολίες ένεκα της οικονομικής κρίσης στις δύο χώρες, οι εμπορικές σχέσεις Κύπρου Ελλάδας συνεχίζουν να καταγράφουν αύξηση αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας στους επόμενους μήνες θα προχωρήσει σε συναντήσεις με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών για διεύρυνση της συνεργασίας και την επίλυση τρεχόντων προβλημάτων των επιχειρήσεων.

 

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025