Powered by

ΠΑΣΥΞΕ: Στόχος οι all inclusive εμπειρίες

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι με τις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία, παρά τις ιδιαίτερα αρνητικές εκτιμήσεις που γίνονταν για το 2015 σε σχέση με την κάθοδο τουριστών από τη ρωσική αγορά. Μάλιστα, προβλέψεις από τον ΚΟΤ και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έκαναν λόγο για πτώση ακόμη και του 30%. Τελικώς εκτιμάται ότι η μείωση από τη ρωσική αγορά μπορεί να περιοριστεί στο 15% σε σύγκριση με πέρσι. 

Μάλιστα, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Ζαχαρίας Ιωαννίδης, τονίζει ότι κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών έχουν περιορίσει τις απώλειες από τη ρωσική αγορά κατά 20%. «Το σύνολο του εξερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς αναμένεται να είναι μειωμένο κατά 40%» δήλωσε στην κάμερα του ΙnBusinessNews o κ. Ιωαννίδης. 

Όσον αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι τουριστικές αφίξεις παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξης του 6% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ωστόσο ανέφερε: «Όπως προδιαγράφεται το υπόλοιπο της χρονιάς, τα επίπεδα αφίξεων των τουριστών θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι».

Ερωτηθείς για τις αγορές που προτιμούν το νησί μας, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημείωσε μάλιστα ότι μετά την πτωτική πορεία 15 χρόνων, φέτος καταγράφεται αναστροφή με αύξηση της τάξης του 15% σε σχέση με πέρσι. «Άλλες σημαντικές αγορές που σημειώνουν αύξηση είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Ελβετία, όπως επίσης το γειτονικό Ισραήλ που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σημειώνει θεαματική αύξηση της τάξης του 50%», τόνισε. 

Όσον αφορά τις all inclusive υπηρεσίες, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ  τόνισε ότι στόχος των ξενοδόχων είναι να προσφέρουν στους τουρίστες  all inclusive εμπειρίες. 

«Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στα ξενοδοχεία της Πάφου έδειξε ότι ένας στους δύο τουρίστες που έρχονται με all inclusive πακέτα δεν περιορίζονται στο ξενοδοχείο αλλά κάνουν και τις ημερήσιες εκδρομές τους αλλά και τις εξορμήσεις τους το βράδυ. Αυτό που αποζητούμε είναι ο επισκέπτης που επισκέπτεται την Κύπρο να αποκτήσει all inclusive εμπειρίες». 

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ: Εντατικά συνεχίζεται η ψηφιακή εκστρατεία για προώθηση της τουριστικής Πάφου-Οι αγορές στόχοι
«AEGEAN Easter Crew»: Η πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης της εθελοντικής ομάδας εργαζομένων της AEGEAN
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»
Emirates: Γιορτάζει το Πάσχα με γαστρονομικές και ψυχαγωγικές προτάσεις
Γεμίζουν τα ξενοδοχεία λόγω του τριπλού Πάσχα-Συγκρατημένη αισιοδοξία για το πρώτο εξάμηνο
Έρχεται το Minthis Music Festival 2025-Μια συμφωνία κομψότητας και πολιτισμού
Οι ρυθμίσεις της Hermes για τους χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας για διευκόλυνση των επιβατών
Mια νέα γευστική εμπειρία από την PUNIN GROUP: THE CROISSANT by PUNIN
Εκστρατεία «ιατρικής ενημέρωσης» από Wizz Air ενόψει της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης του Πάσχα
Ειδικά πακέτα διακοπών για τις εορτές του Πάσχα από ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου