ΕΚΕ: Γιατί, πώς και γιατί

Οι επιχειρήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την κοινωνία και η δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προβάλει την υπευθυνότητα και την επιχειρηματική ηθική, ανέφερε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου, κατά τη διάρκεια του 8ου συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: Γίνε το πρότυπο της κοινωνίας, που πραγματοποιήθηκε στο Hilton Park και παρουσίασε ο ΟΠΑΠ Κύπρου. 

Στα ίδια μήκη κινήθηκε και ο Δημήτρης Αλετράρης, CEO της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο οποίος επικεντρώθηκε στην προσφορά της εταιρείας του στην κυπριακή κοινωνία από το 1969 που δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά. «Η ΟΠΑΠ είναι φίλος και σύμμαχος της κοινωνίας», υπογράμμισε. 
 
Γιατί, πως και τι
Ο κύριος ομιλητής του συνεδρίου Ed Gillespie, CSR Specialist & Futurist, επικεντρώθηκε στο γιατί μια εταιρεία πρέπει να έχει δράση ΕΚΕ, πως θα το κάνει και τι πρέπει να κάνει για να πετύχει. “Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο πρέπει η ΕΚΕ να είναι δυναμική, διασκεδαστική και συναισθηματική. Πρέπει να υπάρχει εταιρικό όραμα και σφαιρική επικοινωνία προώθησης των δράσεων”, τονίζει. 
 
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δράση κοινωνικής ευθύνης, όταν γίνει με ορθό προγραμματισμό, μπορεί να φέρει στην επιχείρηση 80% καλύτερη οικονομική απόδοση και 48% επιστροφή της επένδυσης που έγινε στην ΕΚΕ. 
 
Το περιβάλλον
Ένας από τους λόγους που ο ίδιος, όπως ανέφερε, ασχολήθηκε με την εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι οι κλιματικές αλλαγές, που έχουν διαμορφώσει τον κόσμο τα τελευταία 50 χρόνια. “Μέσα από επενδύσεις σε δράσεις ΕΚΕ και η ευαισθητοποίηση πρώτα των εταιρειών και μετά του κόσμου θα βοηθήσει εμάς τους ίδιους”. 

 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας