Powered by

Δωρεάν WiFi στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχουν πλέον επιβάτες και επισκέπτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” (ΔΑΑ), καθώς στο εξής δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στη δωρεάν χρήση του WiFi δικτύου του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρόσβαση στο δίκτυο “ATH Free” του ΔΑΑ θα είναι δωρεάν και χωρίς χρονικό περιορισμό. Μέχρι τώρα, υπήρχε χρονικός περιορισμός 60 λεπτών. Σύμφωνα με τα στελέχη του αεροδρομίου, η ταχύτητα που θα προσφέρεται θα είναι έως 2 Mbps, τόσο όσον αφορά στη λήψη όσο και στην αποστολή δεδομένων.

Η ταχύτητα μοιάζει σχετικά χαμηλή, επισημαίνεται, αλλά καλύπτει με το παραπάνω τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών, ενώ ανάλογα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων των επόμενων εβδομάδων, ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση της ταχύτητας.

Επιπλέον, ο ΔΑΑ ανακοίνωσε ότι είναι το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο που προσφέρει ενημέρωση για πτήσεις μέσω εφαρμογής στο Facebook Messenger.

Η εφαρμογή ονομάζεται “ATH Messenger” και χρησιμοποιώντας απλά το Facebook Messenger από το κινητό, το tablet ή το laptop, όλοι οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται «live» για την πτήση τους με τη χρήση των γνωστών hashtags (#) και λέξεις κλειδιά (όπως π.χ. flight & αριθμός πτήσης).

Συγκεκριμένα, ο κάθε χρήστης χρειάζεται να στείλει ένα Facebook message με την κατάλληλη λέξη κλειδί στο inbox της σελίδας του «ATH Messenger» (www.facebook.com/ATHmessenger), για να λάβει στη συνέχεια ζωντανή ενημέρωση και πληροφορίες για την πτήση του. Στην συγκεκριμένη σελίδα του Facebook υπάρχουν και αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο 8,3% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
UBS: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ισχυρή δυναμική και ανθεκτικότητα-Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και αποκλιμάκωση χρέους
Γ. Κοντόπουλος: Τα δύο κρίσιμα «παράθυρα» για την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου
Χρηματιστήριο Αθηνών: Το νέο στοίχημα, τα ατού της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι
Ο ελληνικός τουρισμός κοιτάζει ψηλά το 2025 και ποντάρει στη δυναμική των μακρινών αγορών
Τριπλάσιο το ποσοστό μακροχρόνια ανέργων στην Ελλάδα σε σχέση με Ε.Ε.
Morgan Stanley: H Ελλάδα συνεχίζει μια σταθερή πορεία ανάπτυξης-«Αγκάθι» το real estate
Σταθερό το θετικό κλίμα στα ελληνικά ομόλογα-Κάτω από το 0,8% το spread με τα γερμανικά
Ανοίγουν και κατάσχουν τις θυρίδες: Πώς το ελληνικό Δημόσιο θα αρπάζει τη λεία των παρανόμων
Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-