Τρ. Κύπρου: Αναζητώντας διευθύνοντα σύμβουλο

Από τις 21 Απριλίου, όταν ο Τζον Χούρικαν γνωστοποίησε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου, ο Οργανισμός βρίσκεται στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του. Τρεις και πλέον μήνες αργότερα οι διαδικασίες αντικατάστασής του τρέχουν, παρόλο που έχουν χαθεί τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που υπαγόρευαν εντοπισμό νέου CEO πριν το καλοκαίρι. 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου έπειτα από σχετικές διαδικασίες έχει καταρτίσει λίστα με έξι άτομα (πέντε ξένοι και ένας Κύπριος με καριέρα στο εξωτερικό). Από τα εν λόγω άτομα θα επιλεγεί το άτομο που θα αναλάβει τη θέση του CEO της Τράπεζας Κύπρου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αργότερο εντός του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου, η βαρυσήμαντη απόφαση θα παρθεί. 

Πάντως, στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχει προβληματισμός αφενός για τη σχετική καθυστέρηση που έχει μέχρι στιγμής καταγράφει στις διαδικασίες για εντοπισμό του νέου CEO του Οργανισμού και αφετέρου για την επιλογή του καταλληλότερου για τη σημαντική θέση. Ο Τζον Χούρικαν ανέλαβε τη διεύθυνση του Οργανισμού στο μεσοδιάστημα της εποχής των μετόχων, οι οποίοι προέκυψαν από το κούρεμα καταθέσεων και της εισόδου στη μετοχική σύνθεση της τράπεζας μεγάλων, θεσμικών επενδυτών από το εξωτερικό. 

Μάλιστα, ο απερχόμενος CEO της Τράπεζας Κύπρου πιστώνεται –σε μεγάλο βαθμό- τη μεγάλη προσπάθεια αναδιάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, μετά την απορρόφηση μέρους εργασιών της Λαϊκής, του κλεισίματος καταστημάτων και της αποδέσμευσης προσωπικού, ενώ αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της νέας ταυτότητας που η Τράπεζα Κύπρου επιχειρεί να κτίσει. 

Την ίδια ώρα η διαχείριση του μεγάλου όγκου μη εξυπηρετούμενων δανείων, τόσο επιχειρήσεων όσο και νοικοκυριών, αποτελεί εργασία με την οποία ασχολήθηκε προσωπικά. Παράλληλα, ο Χούρικαν είχε άμεση επαφή με το ΔΣ ως μέλος του, ενώ είχε επαφή και με τον κόσμο στα κεντρικά του Οργανισμού στην Αγία Παρασκευή. 

Θα πρέπει παράλληλα να σημειωθεί ότι πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι –πλέον- στόχος είναι η σύναψη συμβολαίου με τον νέο CEO εντός του καλοκαιριού, προκειμένου να έχει έστω και κάποια περίοδο προσαρμογής και ενημέρωσης με τον Τζον Χούρικαν. 

Η χρονική περίοδος του συμβολαίου του νέου CEO της Τράπεζας Κύπρου, διαδραματίζει τον δικό της ρόλο στη διαδικασία αντικατάστασης του Τζον Χούρικαν, αφού στον Οργανισμό επιδιώκουν να βρουν ένα άτομο, το οποίο θα θέσει την Κύπρο ως τη νέα βάση ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη χώρα και τον Οργανισμό μέσα από μακροπρόθεσμο φακό. 

Δειτε Επισης

Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Το διάταγμα (pics)
Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield