Tofarco: Επίσκεψη μηχανικών στο «Ιάσων»

Το Cyprus Group of Civil and Mechanical Professional Engineers του οποίου τα μέλη είναι οι Μηχανικοί (Μηχανολόγοι και Πολιτικοί Μηχανικοί) των διεθνών ινστιτούτων Institution of Mechanical Engineers και Institution of Civil Engineers πραγματοποίησε επίσκεψη στο κτίριο «Ιάσων» της Tofarco για επιτόπου επίβλεψη του πρώτου κτιρίου γραφειακής ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει το σύστημα γεωθερμικής ψύξης και θέρμανσης των χώρων.
 

 

Η εφαρμογή αυτής της μεθόδου έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται για ηλεκτρισμό και κατ’ επέκταση τη μείωση κόστους για τους μελλοντικούς ενοίκους, αλλά και τη μείωση των ρύπων που προκαλούνται από τις συμβατικές μεθόδους ψύξης - θέρμανσης.

Στόχος της επίσκεψης, πέραν της συνεχούς επαγγελματικής μόρφωσης και έρευνας για τα μέλη του, ήταν και η πλήρης αντίληψη της καινοτομικής αυτής μεθόδου που έχει καταστήσει το «Ιάσων» το πρώτο εμπορικό κτίριο με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης “Α”.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από όλους του εμπλεκόμενους για την κατασκευαστική διαδικασία καθώς και να εξερευνήσουν το κτίριο και τους χώρους του.

Το εντυπωσιακό οκταώροφο κτίριο αποτελείται από δύο ισόγεια καταστήματα με μεσοόροφο, τρία επίπεδα υπογείων χώρων στάθμευσης και οκτώ ορόφους με άνετους και μοντέρνους γραφειακούς χώρους. Οι σύγχρονες τεχνολογίες σε συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας που χρησιμοποιήθηκαν, το καθιστούν υπόδειγμα εκμετάλλευσης φυσικής ενέργειας με τελικό στόχο βέβαια την μείωση του λειτουργικού κόστους ταυτόχρονα όμως και την προστασία του περιβάλλοντος.  

Δειτε Επισης

Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield