Η Noble Energy βραβεύθηκε στα CIPA International Investment Awards

Η Noble Energy ιδρύθηκε το 1932. Από τότε, η εταιρεία έχει πετύχει εκεί που οι άλλοι δεν θα τολμούσαν - εφαρμόζοντας την εμπειρία που αποκόμισε από όλο τον κόσμο για να μετακινηθεί με ασφάλεια και υπευθυνότητα από την ανακάλυψη στην αποτελεσματική εκτέλεση αναπτυξιακών έργων μεγάλης κλίμακας σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και ειδικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Δυτική Αφρική, στον Κόλπο του Μεξικού και στις Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Noble Energy άρχισε να εξερευνεί την Ανατολική Μεσόγειο το 1998. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει 11 επιτυχημένες γεωτρήσεις και ανακάλυψε περισσότερα από 40 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου (Levant Basin).

Κατά τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο έγινε η πρώτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Κύπρο το 2011. Η ποσότητα φυσικού αερίου η οποία ανακαλύφθηκε στο Οικόπεδο 12, το οποίο βρίσκεται στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ανατολική Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από την δοκιμαστική γεώτρηση το 2013, με το αποτέλεσμα της να καταδεικνύει μεγάλο όγκο αποθεμάτων φυσικού αερίου, εύκολα προσβάσιμο και εκμεταλλεύσιμο.

Η Noble Energy και οι συνεργάτες της εξέδωσαν δήλωση εμπορευσιμότητας (Declaration of Commerciality) για την ανάπτυξη του τεμαχίου Αφροδίτη και υπέβαλαν ένα σχέδιο ανάπτυξης προς την κυπριακή κυβέρνηση που σκιαγραφεί το επόμενο βήμα προς την τελική επενδυτική απόφαση.

Η Noble Energy προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό της με σκοπό να βοηθήσει την Κύπρο και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου να συνειδητοποιήσουν τα οικονομικά οφέλη και την ενεργειακή ασφάλεια που οι φυσικοί ενεργειακοί πόροι της χώρας μπορούν να παρέχουν.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας