Ευγενίου: Κάναμε βήματα προς τα εμπρός

«Τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν για πρώτη φορά διοργανώθηκαν τα βραβεία του CIPA τόνισα ότι η χορηγία μας αποτελούσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα της δέσμευσης της PwC υπέρ της κυπριακής οικονομίας και της προοπτικής για το μέλλον».

Μάλιστα, ο κ. Ευγενίου τόνισε ότι δύο χρόνια μετά ο κόσμος της Κύπρου απέδειξε ότι έχει ξεφύγει από την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. «Παρόλα αυτά οι προκλήσεις παραμένουν, κυρίως λόγω της υψηλής ανεργίας, της ανάγκης για απομόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και εισερχόμαστε σε φάση ανάκαμψης».

Παράλληλα, ο CEO της PwC τόνισε ότι τα βραβεία του CIPA είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκφραστεί η εκτίμηση του τόπου σε άτομα και οργανισμούς που εμπιστεύονται την Κύπρο ενώ επισημαίνουν με τον πιο επίσημο τρόπο πόσο σημαντικές είναι οι ξένες επενδύσεις για την οικονομική δραστηριότητα και τις θέσεις εργασίας στην Κύπρο.

Μάλιστα, ο Ευγένιος Ευγενίου συνεχάρη τις εταιρείες και τα άτομα που παρέλαβαν βραβεία και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Εξάλλου, ο κ. Ευγενίου τόνισε πως τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν πολλά βήματα μέσω του Μνημονίου και τώρα έφτασε η ώρα για να γίνουν οι αναγκαίες για τον τόπο μεταρρυθμίσεις προκειμένου η οικονομία να καταστεί πιο ανταγωνιστική και να βελτιώσει τη θέση της σε διεθνές επίπεδο.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της PwC αναφέρθηκε σε κινήσεις όπως ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, αύξησης της ποιότητας υπηρεσιών της χώρας και βελτίωσης της διαφάνειας.

«Χρειαζόμαστε ακόμη δραστικές φορολογικό σύστημα της χώρας, κάτι για το οποίο υπάρχει ανοικτός διάλογος αυτή τη στιγμή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ευγενίου.

Καταληκτικά ο κ. Ευγενίου τόνισε: «Παρόλο που ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι μακρύς, είμαι αισιόδοξος ότι οι αλλαγές τις οποίες κάνουμε θα θέσουν τις βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα επιφέρουν κοινωνική συνοχή. Απαιτείται να προχωρήσουμε μπροστά προκειμένου να επιβραβευτούν οι θυσίες του κόσμου της Κύπρου».

 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας