Kaniklides: Επένδυση €5 εκ. σε εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας

Σε μια πρωτοποριακή επένδυση ύψους πέραν των €5 εκ. έχει προχωρήσει η εταιρεία Kaniklides που μεταξύ άλλων ειδικεύεται στη διαχείριση και φύλαξη αρχειακού υλικού (storage services).
Πρόκειται για την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου υψίστης ασφαλείας - εσωτερικής χωρητικότητας πέραν των 4.000 τ.μ. - μέσω του οποίου η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες για οργανισμούς με ευαίσθητα αρχεία προσωπικών δεδομένων.

Οι εγκαταστάσεις της Kaniklides βρίσκονται στην επαρχία Λευκωσίας και ανταποκρίνονται στις αυστηρές προδιαγραφές βάσει των οδηγιών της ΕΕ, και είναι οι μοναδικές στην Κύπρο που τηρούν τους κανονισμούς και τη νομοθεσία Περί Πυροπροστασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Μεταξύ άλλων διαθέτουν: κλειστό σύστημα παρακολούθησης σε 24ωρη βάση, σύστημα Access Control για ελεγχόμενη πρόσβαση στο χώρο αρχείου από φυσικά πρόσωπα, ειδικό αντικλεπτικό σύστημα καθώς και έξυπνο σύστημα πυρανίχνευσης το οποίο σε περίπτωση πυρκαγιάς εντοπίζει την εστία και ενεργοποιεί το σύστημα κατάσβεσης στον συγκεκριμένο χώρο χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το υπόλοιπο αρχείο. Το σύστημα πυρασφάλειας λειτουργεί με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ενώ διαθέτει ειδική τεχνολογία κατάσβεσης πυρκαγιάς με αυτονομία 90 τόνων νερού.

Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των αρχείων, η Kaniklides έχει επενδύσει σε καινοτόμες τεχνολογίες που επιτρέπουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα αρχεία. Ο εντοπισμός οποιουδήποτε αρχειακού υλικού γίνεται εύκολα και γρήγορα χάρη στα συστήματα ανίχνευσης θέσης και εντοπισμού με barcode μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Διαθέτει επίσης σύγχρονο σύστημα στεγανοποίησης κιβωτίων, διαδικασία η οποία γίνεται παρουσία των πελατών. Επισημαίνεται ότι όλο το αρχείο που φυλάγεται στις εγκαταστάσεις της Kaniklides ψηφιοποιείται προτού φυλαχθεί, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες της να έχουν άμεση πρόσβαση στο αρχείο τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αναφερόμενος στη σημαντική αυτή επένδυση ο Γενικός Διευθυντής της Kaniklides κ. Αντρέας Γεωργίου δήλωσε: «Σεβόμενοι πάντα τις ανάγκες των πελατών μας, αλλά και τις αυστηρές Ευρωπαϊκές οδηγίες που αφορούν τις σημαντικές προδιαγραφές ασφαλείας των εγκαταστάσεων φύλαξης και διαχείρισης ευαίσθητων αρχείων, ειδικά για χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, προχωρήσαμε σε μια τεράστια επένδυση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου. Η ευθύνη για την προστασία τέτοιων αρχείων είναι τεράστια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις. Ιδιαίτερα μέσω του συστήματος πυρασφάλειας που έχουμε εγκαταστήσει, διασφαλίζουμε την ασφάλεια του αρχειακού υλικού στο μέγιστο από πιθανούς κινδύνους και κατ’ επέκταση τις ίδιες τις εταιρείες-πελάτες μας, από τυχών δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η απώλεια του αρχείου».

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας