Αρχίζουν οι αιτήσεις για αδειοδότηση Συμβούλων Αφερεγγυότητας

Με επείγουσες διαδικασίες θα προχωρήσει η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας στην αδειοδότηση των Συμβούλων Αφερεγγυότητας λόγω την ανάγκης έναρξης λειτουργίας του συστήματος.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2015 και θα μπορούν να υποβάλλονται είτε στην Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, είτε στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, είτε στον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας του Υπουργείου Ενέργειας Γιώργος Καροτσάκης, έχουν εφαρμοστεί μεταβατικές διατάξεις στον συγκεκριμένο νόμο λόγω της επείγουσας ανάγκης να υπάρξει άμεση αδειοδότηση. Οι Σύμβουλοι Αφερεγγυότητας θα διορίζονται άμεσα, εφόσον πληρούν τα σχετικά κριτήρια του νόμου και στη συνέχεια θα πρέπει να παρακαθίσουν εντός πέντε μηνών σε εξετάσεις καθώς και να παρακολουθήσουν σεμινάρια συνολικής διάρκειας 40 ωρών. Σε διαφορετική περίπτωση η άδειά τους θα ανακαλείται. Σύμφωνα με τις κανονικές διατάξεις του νόμου, ο Ενδιαφερόμενος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας θα πρέπει  να πετύχει πρώτα σε γραπτές εξετάσεις και στη συνέχεια να υποβάλει αίτηση.

Όλοι οι Σύμβουλοι Αφερεγγυότητας θα υποχρεούνται να υπογράψουν κώδικες δεοντολογίας που έχει ετοιμάσει η υπηρεσία αφερεγγυότητας και θα πρέπει να έχουν επαγγελματική ασφάλεια ζημιών για €200.00

Το έντυπο αίτησης αφού συμπληρωθεί και υπογραφεί από τον αιτητή, υποβάλλεται προς την κάθε Αρμόδια Αρχή στην οποία επιθυμεί να αδειοδοτηθεί με συστημένη επιστολή ή να το επιδώσει προσωπικά, επισυνάπτοντας όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, έγγραφα και λοιπά στοιχεία, τα οποία καθορίζονται στο έντυπο της αίτησης.

Η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας ανακοίνωσε ότι η σχετική αίτηση αδειοδότησης και τα εν λόγω Διατάγματα και Νόμοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη ( www.mcit.gov.cy/drcor).

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με τις πιο κάτω Αρμόδιες Αρχές όπου επιθυμούν να αδειοδοτηθείτε:

Υπηρεσία Αφερεγγυότητας: κα. Ελένη Χατζηγεωργίου, Υπεύθυνη Συντονισμού Αδειοδότησης Συμβούλων Αφερεγγυότητας. Τηλ.: 22458634, 22458445, 22458347 –  ehadjigeorgiou@drcor.mcit.gov.cy

Παγκύπριος Δικηγορικό Σύλλογο: κα. Κούλια Βάκη, Εκτελεστική Διευθύντρια.Τηλ.: 22873300 – koulia.vakis@cybar.org.cy

Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ): κ. Κυριάκο Ιορδάνους, Γενικό Διευθυντή ΣΕΛΚ. Τηλ.: 22870030 – kyriakos.iordanou@icpac.org.cy

Δειτε Επισης

Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023