Οι προκλήσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και ο αειφόρος τουρισμός

Οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία στην Κύπρο σε διάφορα επίπεδα τέθηκαν στο επίκεντρο επιμορφωτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε η PwC την περασμένη εβδομάδα, στη Λεμεσό.

Στο σεμινάριο, που ήταν ανοικτό για το κοινό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν για σημαντικά φορολογικά θέματα που αφορούν τον τομέα, καθώς επίσης και θέματα που σχετίζονται με τις εκτιμήσεις ξενοδοχειακών μονάδων και την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού. 

Με στόχο οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν εις βάθος κατανόηση των εξειδικευμένων θεμάτων φορολογίας, εκπρόσωποι της PwC, από τις Φορολογικές Υπηρεσίες, ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας του αρμόδιου κρατικού τμήματος και επεξήγησαν τις πρόνοιες του παρόντος φορολογικού καθεστώτος.

Από μέρους του τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Συναλλαγών, εκπρόσωπος του οργανισμού ανέλυσε στους συμμετέχοντες όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν σχετικά με την εκτίμηση της αξίας ενός ξενοδοχείου, επεξηγώντας τις μεθόδους εκτίμησης και τις διάφορες προσεγγίσεις που ακολουθούνται, ανάλογα με τον τύπο του ξενοδοχείου και τις συνθήκες αγοράς. 

Σημαντικό μέρος του σεμιναρίου κάλυψε η συζήτηση γύρω από τον αειφόρο τουρισμό και τις επιπτώσεις του στην τουριστική βιομηχανία, με τους εκπροσώπους της PwC να επισημαίνουν την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις ανάγκες των τουριστών και των περιοχών που τους φιλοξενούν, ενώ παράλληλα να προστατεύει και να ενισχύει μελλοντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη του τομέα. Η προσέγγιση αυτή, τόνισαν, ενισχύει την απασχόληση και τη δημιουργία εισοδήματος στις τοπικές κοινωνίες, μειώνοντας ταυτόχρονα τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, αλλά και τις τοπικές κοινωνικές δομές.

Με το πέρας του σεμιναρίου, ο κ. Πέτρος Πετράκης, Συνέταιρος, Υπεύθυνος Υπηρεσιών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην PwC  σχολίασε: «Η υπευθυνότητα ενός οργανισμού φαίνεται πρώτα και πάνω απ’ όλα από τον τρόπο που αξιοποιεί την τεχνογνωσία και την εξειδικευμένη γνώση που κατέχει προς όφελος της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται. Είμαστε, λοιπόν, υπερήφανοι που μοιραστήκαμε βασικές γνώσεις, σχετικά με την ξενοδοχειακή βιομηχανία, με τοπικούς και άλλους φορείς αλλά και με επαγγελματίες του κλάδου, δίνοντας τους την ευκαιρία για επιμόρφωση προς όφελος τόσο των ιδίων, όσο και της ευρύτερης προοπτικής ανάπτυξης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο.» 

Δειτε Επισης

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο