Λεπτός: Στα 308 εκατ. τα χρέη στην Τρ. Κύπρου

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στον όμιλο Λεπτός τα δημοσιεύματα στον Τύπο αναφορικά με τα χρέη του στην Τράπεζα Κύπρου. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι έπειτα από σχετικό ερώτημα του βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη, η Κεντρική Τράπεζα απέστειλε στοιχεία στη Βουλή τα οποία αφορούν στο δανεισμό του ομίλου Λεπτός στην Τράπεζα Κύπρου.

Στο εν λόγω σημείωμα έγινε λόγος για δανεισμό της τάξης των 580 εκατ. ευρώ, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης για ολόκληρο το ποσό. Πάντως, ως λανθασμένα χαρακτηρίζει ο όμιλος Λεπτός τα στοιχεία που έδωσε η Κεντρική. Μέσω σχετικής ανακοίνωσης ο όμιλος παραθέτει τη δική του θέση αναφορικά με τον δανεισμό του στην Τράπεζα Κύπρου.  

Στην τοποθέτηση του ομίλου, η οποία δημοσιεύεται και στο ΧΑΚ, τονίζεται: «Το σύνολο των υπολοίπων των δανείων του ομίλου Λεπτός με την Τράπεζα Κύπρου, κυμαίνεται περίπου στα 308 και όχι 580 εκατ. ευρώ, όπως δημοσιεύτηκε και περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες και περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες του ομίλου σε Κύπρου και Ελλάδα.

Παράλληλα, ο όμιλος υπογραμμίζει ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία από το καλοκαίρι του 2014 για αναδιάρθρωση όλων των δανείων του ομίλου Λεπτός στην Τράπεζα Κύπρου. Η συμφωνία βρίσκεται σε στάδιο έγκρισης τόσο από την τράπεζα όσο και από τα ΔΣ των εταιρειών του ομίλου Λεπτός, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην εταιρεία Leptos Calypso Hotels, η οποία δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο μέσω ξενοδοχείων, ο όμιλος Λεπτός αναφέρει ότι τα δάνειά της ανέρχονται σε 58 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν όλες τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρείας.

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 13,1% στις άδειες οικοδομής και 16,9% στην αξία το πρώτο δίμηνο
Νέα εποχή στην οικοδομική βιομηχανία με θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για θέματα ασφάλειας
Τι αλλάζει στο πλαίσιο αδειοδότησης των ξενοδοχείων-Οι δυσλειτουργίες και η πρόταση νόμου που πάει Ολομέλεια
Τα διαμερίσματα ωθούν την αγορά ακινήτων-Αύξηση στις τιμές, μείωση των πωλήσεων σε ξένους
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κ. Κουμής-Προϋποθέσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά
Επενδυτικά ακίνητα με απόδοση σε μειωμένες τιμές από την Gordian
Συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών
Η Celestyal υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
O John Malkovich συζητά με τον Alexander Weinstein και το κοινό-«Η Κύπρος μπορεί να γίνει η επόμενη Αvignon»(vid)
Great Sea Interconnector: Τρέχει η μελέτη κόστους-οφέλους, προειδοποιεί για τις εκκρεμότητες ο ΑΔΜΗΕ