Promotional: AIG

H American International Group Inc. (AIG) είναι ένας κορυφαίος διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός, που εξυπηρετεί περισσότερους από 88 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Με ιστορία που μετρά εννέα δεκαετίες, η AIG έχει παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, απασχολεί περισσότερα από 62.000 στελέχη και είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τόκιο.
Το 2014 τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της AIG Property Casualty, τoυ βραχίονα των γενικών ασφαλίσεων του Ομίλου, ανήλθαν σε $37.3 δισ. Την ίδια χρονιά τα λειτουργικά της έσοδα ανήλθαν σε $7.5 δισ., ενώ καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους $28.3 δισ. σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η φερεγγυότητα της AIG Property Casualty φαίνεται τόσο από τις υψηλές βαθμολογίες που έλαβε από διεθνείς οίκους αξιολόγησης (Α+ από S&P), όσο και από το γεγονός πως 98% των επιχειρήσεων της λίστας Fortune 500 την εμπιστεύονται για την ασφάλισή τους.
Η παρουσία στην Κύπρο
Στην Κύπρο δραστηριοποιείται η AIG Europe Ltd. H εδώ παρουσία της AIG ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και διαχρονικά η εταιρεία καταγράφει μια ιδιαίτερα θετική πορεία με αύξηση της παραγωγής και της κερδοφορίας. Το 2014 τα συνολικά ασφάλιστρα ανήλθαν στα €21.5 εκ., ενώ καταβλήθηκαν πάνω από €7 εκ. αποζημιώσεις σε 3.600 απαιτήσεις.
Παρέχοντας λύσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις, η AIG εξυπηρετεί περίπου 17.000 ασφαλισμένους και συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών που μετρά περισσότερους από 130 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε όλη την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες, η AIG παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για την ασφάλιση οχημάτων, κατοικιών, σκαφών, προσωπικών ατυχημάτων και ταξιδιών. Για τις επιχειρήσεις διαθέτει μια ευρεία σειρά προϊόντων για τους κλάδους χρηματοοικονομικών απωλειών, μεταφορών, αστικής και επαγγελματικής ευθύνης, αεροπλοΐας, ευθύνης εργοδότη και περιουσίας.
Έχοντας συνδυάσει το όνομά της με την καινοτομία, η AIG ήταν η πρώτη εταιρεία που παρείχε ασφαλιστικά προγράμματα στην κυπριακή αγορά για ευθύνη στελεχών διοίκησης (D&O), ηλεκτρονικούς και διαδικτυακούς κινδύνους (Cyber), περιβαλλοντική ευθύνη, ανάκληση προϊόντων καθώς και πειρατεία & λύτρα. Γι’ αυτό άλλωστε πολλές επιχειρήσεις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Κύπρου και όχι μόνο επιλέγουν την AIG.
Τα ασφαλιστικά προγράμματα της AIG συνδυάζονται με τη μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία της στην εξυπηρέτηση των πελατών και διαμεσολαβητών, καθώς και τις αποζημιώσεις. Με υπηρεσίες που ξεκινούν με τη σωστή διαχείριση των κινδύνων που αντιμετωπίζει ένας ασφαλισμένος, η εταιρεία φημίζεται για τις γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις που καταβάλλει. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα αποτελέσματα έρευνας ικανοποίησης για το 2014, όπου 89% των αποζημιωθέντων δήλωσαν πως θα σύστηναν την εταιρεία σε συγγενείς και φίλους.
Ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα δίνεται επίσης στην κανονιστική συμμόρφωση: το Υποκατάστημα της AIG Europe Limited στην Κύπρο εποπτεύεται τόσο από το Prudential Regulation Authority του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και από το γραφείο  Εφόρου Ασφαλίσεων του Υπουργείου Οικονομικών για θέματα προστασίας του καταναλωτή.
Τα επόμενα χρόνια η AIG θα συνεχίσει να εστιάζει στη βιώσιμη κερδοφορία, την πελατοκεντρική προσέγγιση, τη λειτουργική απόδοση, την κανονιστική συμμόρφωση και τους ανθρώπους της, με όραμα να γίνει η ασφαλιστική εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία για τους συνεργάτες, τους ασφαλισμένους, τους υπαλλήλους αλλά και την αγορά στο σύνολό της.

Διευθυντική ομάδα
Σταύρος Φλωρίδης, Sales & Client Engagement Manager
Μαρίνος Καρλεττίδης, CFO
Άννα Μυλωνά, Human Resources Manager
Μαρία Στυλιανού, Claims Manager
Ηλιάνα Χριστοφόρου, Systems Manager

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Εσπερίδων 26, 2001, Στρόβολος - Λευκωσία
Τηλεφωνο: 22699999
Φαξ: 22699700
Ε-mail: cy.customer.relations@aig.com
Ιστοσελίδα: www.aig.com

Δειτε Επισης

Xρυσόστομος Κρητιώτης: Οι τράπεζες εισέρχονται σε μια νέα εποχή
Θ. Στεργίου: Η οργανωσιακή κουλτούρα ξεκινά από την ενσυναίσθηση
Πονοκέφαλος για την Ευρώπη, ενεργειακό κόστος και πληθωρισμός
Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών 2020 στη Lisko Foodstuff Ltd
Γ. Καδής: Να αδράξουμε την ευκαιρία από το περιφερειακό σχέδιο δράσης
Η τουριστική κίνηση και η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Πάφο
Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για το Blockchain
Δέκα μέτρα για διευκόλυνση και επιτάχυνση του επιχειρείν
Κ. Πετρίδης: Κόμματα καταθέτουν προτάσεις που τορπιλίζουν τα θεμέλια της οικονομίας
Guardian: Έτσι απέκτησε κυπριακό διαβατήριο ο Jho Low