Oι καταναλωτές θέλουν το νέο ωράριο

Το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εξυπηρετεί τους καταναλωτές και εξασφαλίζει το αναφαίρετο δικαίωμά τους για επιλογή, τόσο τις καθημερινές όσο και τις Κυριακές, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ΚΣΚ, η Υπουργός Εργασίας έχει καταθέσει κανονισμούς σύμφωνα με τους οποίους τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν και τις Κυριακές, όπως δηλαδή συμβαίνει τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο στην Κύπρο.

 

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η πρακτική αυτή ακολουθήθηκε μέσα από την έκδοση διαταγμάτων, οι καταναλωτές φαίνεται ότι έχουν αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή και προβαίνουν σε αγορές και την Κυριακή.

Το δικαίωμα της επιλογής τόσο προϊόντων όσο και τιμών οποτεδήποτε, είναι για τους καταναλωτές πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνεται σεβαστό, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί τις καθημερινές είναι θεμιτό οι καταναλωτές να έχουν επιλογή αλλά τις Κυριακές όχι.

Τέλος, δηλώνει πως με βάση το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η Υπουργός Εργασίας, αναφορικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο ΚΣΚ θεωρεί ότι καλύπτει τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι οι παράμετροι αυτοί της νομοθεσίας θα γίνουν σεβαστές και θα τηρηθούν από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ παράλληλα να υπάρχουν και οι ανάλογοι έλεγχοι.

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων