Χάμιλτον: Στα οικονομικά της κάθε εταιρείας

Για τις αναδιαρθρώσεις δανείων που αποτελεί και το μεγάλο έργο που χειρίζεται μίλησε ο Γιούαν Χάμιλτον επικεφαλής του τμήματος αναδιάρθρωσης και ανάκτησης οφειλών της Τράπεζας Κύπρου, σε συνέδριο για μεγάλους πελάτες του Οργανισμού.

Η αναδιάρθρωση δεν είναι ακόμη ένα όπλο ή εργαλείο στα χέρια της τράπεζας, τόνισε ο κ. Χάμιλτον απευθυνόμενος σε ακροατήριο επιχειρηματιών και στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων. Μάλιστα, ο κ. Χάμιλτον τόνισε πως ίσως τα δεδομένα να μην είναι τόσο θετικά αλλά όλοι προσβλέπουν σε ενίσχυση πωλήσεων ή αύξηση του τζίρου, κάτι που χαρακτήρισε λογικό.

«Επιδιώκω όσες διαδικασίες ακολουθούμε σε επίπεδο περιπτώσεων που αφορούν αναδιαρθρώσεις  να είναι σωστές, ακριβείς και χωρίς προβλήματα. «Εξετάζουμε σε βάθος δομικά στοιχεία που αφορούν την ταμειακή ροή, τα περιουσιακά στοιχεία μιας επιχείρησης αλλά και τις προοπτικές που έχει μια εταιρεία. Πρέπει να προσπαθούμε να φτιάξουμε όσα θεωρούμε αρνητικά σε μια εταιρεία προκειμένου να αυξήσουμε την απόδοσή της. Η τράπεζα έχει προχωρήσει σε δάνεια της τάξης των 5 δισ. τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι κάτι ιδαίτερα σημαντικό. Κάθε μεγάλη αναδιάρθρωση παίρνει τουλάχιστον 12 μήνες, μου λένε άτομα με εμπειρία στο εξωτερικό. Το χρονικό περιθώριο λόγω συνθηκών ίσως περιορίστηκε στους έξι μήνες. Όλοι λένε πως στην Κύπρο τίποτε δεν δουλεύει αλλά έχω να πω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Στην Κύπρο υπάρχουν πολλά θετικά και σύντομα θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση». Αφού ευχαρίστησε το κοινό ο κ. Χάμιλτον ολοκλήρωσε την παρουσίασή του.  

 

Δειτε Επισης

Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield