Χ. Γεωργιάδης: Περιμένουμε το ΟΚ της Τρόικας για τους εγγυητές

To πράσινο φως από την Τρόικα αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης για το πέμπτο νομοσχέδιο του πλαισίου αφερεγγυότητας. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσει ότι εντός των επόμενων ημερών θα εξασφαλιστεί η συναίνεση της Τρόικας. 

Μιλώντας ενώπιον της κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, οι οποίες άρχισαν την κατ` άρθρον συζήτηση τεσσάρων νομοσχεδίων του νομοθετικού πλαισίου αφερεγγυότητας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το χρονοδιάγραμμα για την ετοιμασία του πλαισίου αφερεγγυότητας έχει ξεπεραστεί, σημειώνοντας ότι η καθυστέρηση στην ετοιμασία του 5ου νομοσχεδίου οφείλεται στην πλευρά της Τρόικας.

“Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συναίνεση της Τρόικας” και “πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να καταλήξουμε”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η εκτελεστική εξουσία “έχει ετοιμάσει εδώ και καιρό” το νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται στο γραφείο του υπογεγραμμένο από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη αν τα σημεία τριβής αφορούν το θέμα των εγγυητών και το ύψος της αξίας της προστασίας για την πρώτη κατοικία, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε καταφατικά. “Βασικά εστιάζονται στα σημεία που έχουν γίνει γνωστά”, σημείωσε.

“Οι συζητήσεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που έχουμε ετοιμάσει βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια σε τεχνοκρατικό επίπεδο το περασμένο 10ημερο όταν βρισκόταν στην Κύπρο η τεχνική αποστολή της Τρόικας”, μαζί με την οποία ήρθε και ομάδα εμπειρογνωμόνων που όρισε η Τρόικα και η οποία αποτελείται από Ιρλανδό εμπειρογνώμονα, από Αμερικανό δικαστή, από Ρωσίδα δικηγόρο που εργάζεται στο ΔΝΤ και από άλλους.

Έχει γίνει πρόοδος σε σχέση με τη συνεννόηση και τις διευκρινίσεις που έχουν ζητηθεί και έχουν δοθεί, επισήμανε ο Υπουργός.   

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία άνοδος 5,04% στο ΧΑΚ
Πάνω από €1,6 εκατ. οι διαγραφές από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής
Ανησυχεί για αδήλωτη εργασία, αισιοδοξεί για συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία και ΑΤΑ ο Παναγιώτου
Οι τιμές της ενέργειας ώθησαν προς τα πάνω τον πληθωρισμό-Αυξήθηκε στο 2,1%
Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα
Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής