powered by

Χούρικαν: Στήριξη στις προτάσεις Γιωρκάτζη

Συνάντηση με τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη είχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Πάτρικ Χούρικαν.

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το πώς θα προσπαθήσουμε να τονώσουμε την οικονομία, η Διοικητής έχει κάποιες πολύ καλές ιδέες και η τράπεζα είναι πρόθυμη να στηρίξει αυτές τις ιδέες και να μειώσει το κόστος δανεισμού και να διασφαλίσουμε ότι θα στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις και μάλιστα να επιστρέψουμε χρήματα πίσω στις τσέπες των νοικοκυριών», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Χούρικαν.

«Και εφόσον», πρόσθεσε, «η Διοικητής επανέλθει με τι προτίθεται να κάνει, η τράπεζα θα εγκρίνει ολόψυχα αυτή την αλλαγή πολιτικής».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χούρικαν απέφυγε να τοποθετηθεί στο κατά πόσον είναι δυνατόν να υπάρξουν ανακοινώσεις μέχρι τη Δευτέρα.

Λέγοντας πως ο ίδιος δεν μπορεί να πει τι θα πράξει η Διοικητής, ο κ. Χούρικαν είπε πως ο ίδιος πιστεύει πως «θα πρέπει να έχει υπόψη της την όλη γεωοικονομική κατάσταση, τη συνάντηση του Eurogroup και τη σταθερότητα του συστήματος».

«Εναπόκειται στην ίδια να σχολιάσει και σε μένα, αλλά θα υποστηρίξουμε όποιο χρονοδιάγραμμα επιλέξει», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύντομα μέτρα για επιτόκια

Δειτε Επισης

Οι μεταφορές το δημοφιλέστερο μέσο πληρωμής στην Κύπρο-Κατέλαβαν το 83% της συνολικής αξίας
Άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια η ΕΚΤ-Τον Σεπτέμβριο βλέπουν την επόμενη πιθανή μείωση οι οικονομολόγοι
ΕΚΤ: Σε δασμολογικές συμπληγάδες για τα επιτόκια
Τέσσερα κρίσιμα μέτωπα για τα αποτελέσματα των ελληνικών συστημικών τραπεζών (πίνακας)
Χρ. Πατσαλίδης: Σημαντική ανθεκτικότητα για την οικονομία, αξιοσημείωτη η πρόοδος του τραπεζικού τομέα
Διαγραφή ομολόγων της Astrobank από το ΧΑΚ λόγω πρόωρης εξαγοράς
Το επικρατέστερο σενάριο...Αφήνει σταθερά μετά από οκτώ μειώσεις τα επιτόκια την Πέμπτη η ΕΚΤ
CFA Society Cyprus: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κουρούγιαννη-Η κοινή δήλωση των μελών
Η ΕΚΤ ίσως τερματίσει το QE τον Δεκέμβριο και όχι τον Σεπτέμβριο-Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές
Νέες προθεσμιακές καταθέσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)-Η διάρκεια και το επιτόκια