Powered by

Ο ΚΟΤ απαντά σε άρθρο του «Ρεπόρτερ»

Με επιστολή η οποία τιτλοφορείται: «Απάντηση στο άρθρο του Ανδρέα Κωστουρή της εφημερίδας Ρεπόρτερ» η διεύθυνση του ΚΟΤ, απαντά σε άρθρο άποψης που δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα. Σημειώνεται ότι το άρθρο αναφερόταν σε διαμάχη μεταξύ ΔΣ και εργαζομένων στον οργανισμό, για την απαξίωση που εισπράττουν εργαζόμενοι από μέλη του ΔΣ, την ώρα που αρνητικές συμπεριφορές και κουλτούρα εντός οργανισμού συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι η επιστολή στάλθηκε με υπογραφή της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας του ΚΟΤ, Αννίτας Δημητριάδου και εκφράζει την υπηρεσία του οργανισμού, δηλαδή όχι το ΔΣ ούτε τις συντεχνίες, οι οποίες ευρύτερα ακολουθούν δική τους γραμμή σε επίπεδο επικοινωνίας και δράσης.

Σημειώνεται πάντως, ότι η εν λόγω ανακοίνωση επιλέγει να απαντά στο άρθρο το οποίο παραθέτει καταστάσεις που τεκταίνονται εντός ΚΟΤ, αλλά και κρίνει όσα κακώς κείμενα για χρόνια επικρατούν στον οργανισμό. Η υπηρεσία επέλεξε να ασκήσει κριτική στο άρθρο αντί να εξετάσει πρώτα εσωτερικά τι γίνεται, εάν ευσταθούν όσα αναφέρονται και ποιους αφορά. Πάντως, όσον αφορά τις έρευνες το InBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αυτές ολοκληρώθηκαν και βρίσκονται ενώπιον του ΔΣ του ΚΟΤ.

Πιο κάτω αυτούσια η απάντηση του ΚΟΤ.

Η απάντηση του ΚΟΤ
"Με έκπληξη διαβάσαμε το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο ¨Ο ΚΟΤ πρέπει να αλλάξει ή να κλείσει¨, το οποίο εμπεριέχει ανακρίβειες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον του ΚΟΤ και του προσωπικού του. Είναι λυπηρό όταν την ώρα που δημοσιογράφοι από το εξωτερικό εκθειάζουν το έργο του Οργανισμού, δημοσιογράφος του εγχώριου Τύπου το ισοπεδώνει αδίκως μέσα από το άρθρο του.     

Ο ΚΟΤ έχει να επιδείξει ένα πλούσιο και ποικιλόμορφο έργο σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων και καταβάλλει εντατικές προσπάθειες, ενεργώντας προς κάθε κατεύθυνση για να μπορέσει να επιφέρει τα καλά και επιτυχημένα αποτελέσματα αύξησης των αφίξεων και των εσόδων από τον τουρισμό για τη φετινή χρονιά, προγραμματίζοντας τις μελλοντικές στρατηγικές του ενέργειες για το 2016. Η επικοινωνία μεταξύ Δ.Σ. και  Υπηρεσίας είναι στενή και συνεχής, ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Διερωτόμαστε για το πώς ο δημοσιογράφος κατέληξε στο ανυπόστατο συμπέρασμα για ¨κακομαθημένο προσωπικό περιορισμένων προσόντων και ικανοτήτων¨. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των υπαλλήλων του Οργανισμού έχει ανώτατη μόρφωση και όλοι ανεξαιρέτως είναι άρτια καταρτισμένοι στους τομείς που υπηρετούν. Τα πιο πάνω, διασφαλίζονται εξάλλου και μέσα από διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες επιλογής και πρόσληψης που ακολουθούνται και από τη συνεχή εκπαίδευση και καθοδήγηση. Επισημαίνεται επίσης ότι, παρά το μεγάλο αριθμό αποχωρήσεων κατά τα τελευταία 2 χρόνια, και τη μη πλήρωση οποιωνδήποτε κενών θέσεων, το μειωμένο (κατά το ¼) προσωπικό εργάζεται εντατικά και εκτός ωρών εργασίας χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή, για να φέρει εις πέρας το έργο του σε ένα παγκοσμιοποιημένο τουριστικό περιβάλλον και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της διεθνούς κρίσης και του έντονου ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός, έχοντας πλήρη επίγνωση της αναγκαιότητας για συνεχή βελτίωση και αναβάθμισή του, προχώρησε, σε συνεργασία με εξωτερικό Οίκο, σε εκπόνηση μελέτης αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του, τα πορίσματα της οποίας εφαρμόζονται με απόλυτη σοβαρότητα με στόχο την περαιτέρω αύξηση της αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας και ευελιξίας του.

Η άσκηση ελέγχου στις δαπάνες και τις διαδικασίες προσφορών έχει ενισχυθεί με τη δημιουργία Εσωτερικής Επιτροπής Ελέγχου απαρτιζόμενης από Μέλη του Δ.Σ., ενώ έχουν αναθεωρηθεί και εκσυγχρονιστεί οι διαδικασίες Εσωτερικού Ελέγχου για αρτιότερη και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των εσωτερικών λειτουργιών του Οργανισμού που θα βοηθήσουν και στην ύπαρξη πλήρους διαφάνειας. Για θέματα προσφορών, σημειώνεται ότι ενημερώνονται καταλλήλως ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, η Γενική Λογίστρια και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Όσον αφορά στις έρευνες για τις καταγγελίες που έγιναν, αυτές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Διευκρινίζεται ότι έχουν ανατεθεί σε εξωτερικό ερευνώντα λειτουργό από το Υπουργικό Συμβούλιο.  

Λυπούμαστε ειλικρινά γιατί τη στιγμή που ο Οργανισμός αναδομεί και εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες του, με απόλυτο στόχο τα όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα προς αποκλειστικό όφελος του τόπου, να δημιουργούνται ρήγματα και μάλιστα από συνεργάτες μας".

 

 

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία