Powered by

Tsokkos: Η αναδιάρθρωση δανείων φέρνει αλλαγές

Mε στόχο της αναδιάρθρωση του δανεισμού της με την Τράπεζα Κύπρου, η A. Tsokkos Hotels Public Ltd προχωρεί σε αναδιοργάνωση της εταιρείας, καθώς ήταν η βασική προϋπόθεση για την παραχώρηση των διευκολύνσεων στην εταιρεία. Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, ενημερώθηκαν  οι μέτοχοι για την σκοπούμενη αναδιάρθρωση των τραπεζικών διευκολύνσεων της εταιρείας και εξουσιοδότησαν το ΔΣ όπως ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις και οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας των διευκολύνσεων.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο υφιστάμενος δανεισμός του συγκροτήματος από την Τράπεζα Κύπρου θα αναδιαρθρωθεί με τη σύναψη νέου δανείου με διάρκεια αποπληρωμής 20 έτη. Το επιτόκιο δανεισμού θα βασίζεται στο Εuribor πλέον περιθωρίου 2,75% μέχρι το 2018 και Euribor πλέον περιθωρίου 3,75% μετέπειτα. Σημειώνεται ότι το καθαρό κόστος δανεισμού θα είναι χαμηλότερο από αυτό που καταβαλλόταν προηγουμένως, ενώ το πρόγραμμα αποπληρωμής συμφωνήθηκε με βάση τις προβλέψεις κερδοφορίας και ταμειακών ροών του Συγκροτήματος. 

Ως προϋπόθεση για την παραχώρηση των διευκολύνσεων στην εταιρεία, προτάθηκε από την Τράπεζα ότι η εταιρεία πρέπει να πραγματοποιήσει και να εκτελέσει εταιρικές αναδιαρθρωτικές ενέργειες.

Τα βασικά στοιχεία εταιρικής αναδιάρθρωσης αφορούν την μεταβίβαση των μετοχών της μειοψηφίας οι οποίες κατέχονται από μέλη της οικογένειας Τσόκκου σε εκάστη από τις εταιρείες A. Tsokkos Developers ltd, Rock Amour Estate Company ltd, A. Tsokkos Properties & Leisure ltd, C.A. Holdings ltd, Savoy Properties ltd, Medis Developments ltd, Islandwide Hotel Enterprises ltd, Betraco ltd και Diomedes Hotels ltd προς την εταιρεία με τη σύναψη αντίστοιχων συμφωνιών για την πώληση των μετοχών σε ονομαστική αξία από τα ανάλογα μέλη της οικογένειας Τσόκκου στην εταιρεία, με σκοπό οι πιο πάνω θυγατρικές να ανήκουν εξ ολοκλήρου στην εταιρεία. 

Η εταιρεία θα πρέπει να συστήσει μια θυγατρική η οποία θα της ανήκει εξ ολοκλήρου και να μεταβιβάσει τα περιουσιακά στοιχεία, εργασίες και υποχρεώσεις σε διάφορες νέες θυγατρικές οι οποίες θα ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Θυγατρική. 

Τέλος, αναφέρεται ότι οι δραστηριότητες της μητρικής Α. Tsokkos Hotels Public LTD μετά την αναδιοργάνωση θα είναι η διαχείριση του Συγκροτήματος, η ιδιοκτησία και διαχείρισης της γης του Συγκροτήματος που δεν έχει αναπτυχθεί, ιδιοκτησία και διαχείριση δύο μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, η ιδιοκτησία και διαχείριση του τομέα ανάπτυξης γης, η ιδιοκτησία και διαχείριση των μετοχών σε συνδεδεμένες εταιρείες, η ιδιοκτησία και διαχείριση των επενδύσεων του συγκροτήματος καθώς και η ιδιοκτησία όλου του μετοχικού κεφαλαίου των θυγατρικών εταιρειών. 

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου