Powered by

Τουρισμός: Δύο νέοι παίκτες στο ρωσικό πεδίο

Με θετικές εξελίξεις, ανατρέπονται σταδιακά, οι αρνητικές εκτιμήσεις για τις ρωσικές αφίξεις στην Κύπρο το 2016. Όπως πληροφορείται το InBusinessNews δύο μεγάλοι διοργανωτές ταξιδίων κάνουν πλάνα επέκτασης των εργασιών τους με το βλέμμα προς την Κύπρο.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι το ελληνικό γραφείο διοργάνωσης ταξιδίων Mouzenides και η ρωσική εταιρεία Coral, σχεδιάζουν τουριστικά πακέτα για Ρώσους με προορισμό την Κύπρο. Διαβλέποντας τη μεγάλη ανάπτυξη των τελευταίων ετών οι δύο εταιρείες επιχειρούν πρόσβαση στην κυπριακή, τουριστική βιομηχανία.

Ο τουριστικός όμιλος Coral έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τον ΚΟΤ, προκειμένου να εξασφαλίσει πληροφορίες για τις τοπικές συνθήκες αλλά και τις τάσεις σε σχέση με άλλες αγορές που τροφοδοτούν με τουρισμό την Κύπρο. Πρόβλημα για την εταιρεία αποτελεί η πρόσβαση στην κυπριακή αγορά, με την οποία έως τώρα δεν είχε ιδιαίτερη επαφή ή εργασίες. Μάλιστα, αυτό οδηγεί τον ρωσικό διοργανωτή ταξιδίων σε συζητήσεις για σύναψη συμφωνιών με τοπικούς παίκτες της τουριστικής βιομηχανίας.

Την ίδια ώρα ο όμιλος Mouzenides αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες, διοργάνωσης ταξιδίων στην Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η εταιρεία μεταφέρει τον μεγαλύτερο όγκο Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα και πλέον στρέφεται, προς επέκταση εργασιών, στην Κύπρο, η οποία εξασφαλίζει καταγράφει τη μικρότερη πτώση από τη ρωσική αγορά κατά το τρέχον έτος.

Ο ρόλος των ξενοδόχων
Ο έντονος και πάντα σημαντικός ρόλος της Biblio Globus στην Κύπρο, φαίνεται να προκαλεί και προβλήματα σε σχέση με τις προοπτικές περαιτέρω επέκτασης από τη ρωσική αγορά. Η εταιρεία διατηρεί μεγάλο αριθμό συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις και φέρνει στην Κύπρο τον μεγαλύτερο όγκο επιβατών από τη Ρωσία. Η εν λόγω κατάσταση έχει οδηγήσει πολλές κυπριακές επιχειρήσεις και δη ξενοδόχους σε αποκλειστικές συνεργασίες με την Biblio Globus, γεγονός που θέτει εκτός του όποιο δυνητικό παίκτη.

Από πλευράς ΚΟΤ έχουν γίνει και βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με διοργανωτές ταξιδίων από χώρες όπως η Ρωσία ή και τα σκανδιναβικά κράτη, ωστόσο, θα πρέπει και άλλοι φορείς όπως και τουριστικές επιχειρήσεις να διευρύνουν τις προοπτικές ανάπτυξής τους, μέσω διασποράς εργασιών τόσο σε επίπεδο αγορών όσο και σε επίπεδο συνεργαζόμενων εταιρειών από κάθε χώρα.

Οι προοπτικές για το 2016 προμηνύονται ιδιαίτερα θετικές με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο γι χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό, τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων. Όλα αυτά νοουμένου ότι δεν θα προκύψουν έκτακτα, αρνητικά γεγονότα και αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον κυπριακό τουρισμό κάνουν όλα όσα πρέπει για άντληση του διαθέσιμου, τουριστικού ρεύματος από όλες τις συνεργαζόμενες αγορές.

Δειτε Επισης

Ολοταχώς για νέα μορφή διακυβέρνησης η Κεντρική Τράπεζα-Ενημέρωσε Χριστοδουλίδη ο Διοικητής
Τερματίστηκε η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Πάνε σε συνάντηση Kition, συντεχνίες και Γ. Παναγιώτου
Κ. Χατζηδάκης: Ελλάδα και Κύπρος έχουν ξεπεράσει την κρίση-Δέσμευση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα
Α. Βαφεάδης: Στις 16 Ιουνίου 2024 η αποπεράτωση του περιμετρικού Λευκωσίας-Πώς προχωρούν οι εργασίες(pics)
Στην κυπριακή αγορά μέσω της Chestertons Cyprus Residential η Chestertons Global-Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει
Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του έργου των €20 εκατ.
Καλπάζει η τιμή του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Αύξηση πέραν του 60% τον περασμένο Απρίλιο
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»