Powered by

Amathus Beach Hotel: Έλαβε τιμητική «πράσινη» διάκριση

Το Ξενοδοχείο Αμαθούς βραβεύτηκε με το “Green Hotel of the Year 2015” κατά την ετήσια απονομή των βραβείων European Hospitality Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2015 στο Royal Garden Hotel στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το βραβείο αυτό ήρθε ως επιβράβευση των προσπαθειών αλλά και της φιλοσοφία της Διεύθυνσης του Ξενοδοχείο Αμαθούς για ένα πλήρες πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης, το οποίο όχι μόνο βελτιώνει την απόδοση του Ξενοδοχείου αλλά και βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, το Ξενοδοχείο Αμαθούς έχει εφαρμόσει ένα μεγάλο αριθμό οικολογικών πρωτοβουλιών οι οποίες το έχουν αναδείξει ως ένα Ξενοδοχείο με οικολογική συνείδηση αλλά και το ποιο οικολογικό Ξενοδοχείο στην Ευρώπη. Οι πιο σημαντικές από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι το μοναδικό προηγμένο κεντρικό σύστημα για γεωανταλλαγή και ανάκτηση θερμότητας που εκμεταλλεύεται το θαλασσινό νερό για σκοπούς θέρμανσης του νερού και παροχής κλιματισμού στο Ξενοδοχείο. Με αυτό το τρόπο μειώνεται κατά πολύ η εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα. Επίσης, γίνεται χρήση της αφαλάτωσης για σκοπούς άρδευσης και προμήθειας νερού στο Ξενοδοχείο, όπως επίσης γίνεται ανακύκλωση όσων υλικών μπορούν να ανακυκλωθούν όπως πλαστικό, χαρτί, γυαλί, λάδια, μπαταρίες, μελάνια κλπ. 

«Διαχρονικά ένα από τα καλύτερα πεντάστερα Ξενοδοχεία του νησιού αλλά και μέλος των ‘The Leading Hotels of the World’, το Ξενοδοχείο Αμαθούς επιβραβεύεται κάθε χρόνο από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στον κόσμο για τις υψηλού επίπεδου υπηρεσίες που προσφέρει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Στην κυπριακή αγορά μέσω της Chestertons Cyprus Residential η Chestertons Global-Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει
Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του έργου των €20 εκατ.
Καλπάζει η τιμή του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Αύξηση πέραν του 60% τον περασμένο Απρίλιο
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Μελέτη του ΚΟΕ επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την ΑΤΑ- Πιθανόν να επιδεινώσει τις πληθωριστικές τάσεις
Σημαντική μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση τον Απρίλιο-Υποχώρησε στα 9.343 πρόσωπα
Technology FAST 50 2024: Η Capital.com με έδρα την Κύπρο στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
Moving Doors: Χρυσάφι το Β2Β στα ακίνητα