Powered by

Τουριστική κίνηση και το Φθινόπωρο στην Αγία Νάπα

Αρκετά ικανοποιητική κρίνεται η μέχρι σήμερα τουριστική κίνηση για το μήνα Νοέμβριο και η πληρότητα στα 12 ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας, που έχουν μείνει ανοικτά για τη χειμερινή περίοδο, που έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Καρούσο.

Οι πλείστοι από τους τουρίστες που επισκέφθηκαν την περιοχή, είπε στο ΚΥΠΕ, προέρχονταν από τη Ρωσία οι οποίοι μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, προτίμησαν την Κύπρο για τις διακοπές τους.

Πρόσθεσε ότι «εκτός από τα ξενοδοχεία, αρκετά καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ στην Αγία Νάπα παρέμειναν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τις προσπάθειες του Δήμου για επέκταση της τουριστικής περιόδου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου Αγίας Νάπας για μείωση της εποχικότητας και προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως η είσοδος στο Δημοτικό Μουσείο THALASSA από χθες 25 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και την 31 Ιανουαρίου 2016 θα είναι δωρεάν για το κοινό».

 `Αλλα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι «η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων αναψυχής μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα, αρκετά κεντρικά σημεία του Δήμου έχουν βάλει πιο νωρίς φέτος τα γιορτινά τους προκειμένου ο κόσμος να μπει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ενώ τρεις από τις παραλίες μας έχουν παραμείνει ανοικτές».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, «οι παραλίες που έχουν μείνει ανοικτές για τη χειμερινή περίοδο διαθέτοντας μάλιστα και ναυαγοσώστη είναι του Nissi Beach, η Πανταχού και η Βαθειά Γωνιά. Στη θάλασσα στις τρεις αυτές παραλίες έχουμε αφήσει και τις σημαδούρες προκειμένου να βοηθήσουμε τους λουόμενους που θέλουν και κατά τη διάρκεια του χειμώνα να απολαύσουν το μπάνιο τους».
Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμα ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο καταβάλλει προσπάθειες ώστε να παρέχει κίνητρα στις επιχειρήσεις, εστιατόρια, καταστήματα, μπαρ και νυχτερινά κέντρα, που παρέμειναν ανοικτά μέχρι σήμερα ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν και κατά τη χειμερινή περίοδο. Φυσικά όλα εξαρτώνται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας».

Οι τουρίστες από τη Ρωσία που επισκέφθηκαν αυτές τις βδομάδες την Κύπρο έχουν μείνει ικανοποιημένοι και είναι διατεθειμένοι να μας επισκεφθούν και πάλι, ανέφερε.

Το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες που καταγράφονται στην Κύπρο αυτό το διάστημα είναι υψηλές, με τη θάλασσα να προσφέρεται για κολύμπι για όλους και όχι μόνο για τους χειμερινούς κολυμβητές, μας ενθαρρύνουν ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για επέκταση της χειμερινής περιόδου, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, σημείωσε.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Καρούσος απάντησε ότι «τα διάφορα έργα που έχουν γίνει φέτος στην Αγία Νάπα, όπως το Πάρκο Γλυπτικής, το Μοναστήρι και το Λιμανάκι, έχουν βοηθήσει ώστε τόσο οι τουρίστες όσο και ο Κύπριος επισκέπτης να προτιμά την περιοχή μας για τις διακοπές του και το χειμώνα».

Όσον αφορά τους χειμερινούς κολυμβητές, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως «αυτή η ειδική κατηγορία τουριστών αλλά και ντόπιων χρησιμοποιούν την παραλία στο Μακρόνησο. Έχουν ζητήσει από το Δήμο ορισμένες διευκολύνσεις στη συγκεκριμένη παραλία, όπως αποδυτήρια και τουαλέτες και βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να δούμε πως μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε».

Ανέφερε ακόμα ότι «τα πρώτα βήματα για επέκταση της τουριστικής περιόδου έχουν γίνει, είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε η Αγία Νάπα το χειμώνα να έχει μια ικανοποιητική κίνηση η οποία θα περιλαμβάνει τόσο ξένους όσο και ντόπιους επισκέπτες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην κυπριακή αγορά μέσω της Chestertons Cyprus Residential η Chestertons Global-Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει
Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του έργου των €20 εκατ.
Καλπάζει η τιμή του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Αύξηση πέραν του 60% τον περασμένο Απρίλιο
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Μελέτη του ΚΟΕ επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την ΑΤΑ- Πιθανόν να επιδεινώσει τις πληθωριστικές τάσεις
Σημαντική μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση τον Απρίλιο-Υποχώρησε στα 9.343 πρόσωπα
Technology FAST 50 2024: Η Capital.com με έδρα την Κύπρο στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
Moving Doors: Χρυσάφι το Β2Β στα ακίνητα