Κ. Ζορπάς: Business Leader στην Κατηγορία Βιομηχανία

Ο Κώστας Ζορπάς είναι εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ από την 1η Φεβρουαρίου του1989. Γεννήθηκε στην Αθηένου στις 26 Δεκεμβρίου του 1965 και περάτωσε τις γυμνασιακές και λυκειακές του σπουδές στη Λευκωσία το 1984.

Από πολύ μικρός παρακολουθούσε την εξέλιξη των εργασιών του πατέρα του συμμετέχοντας ενεργά, με αποτέλεσμα να αγαπήσει την αρτοποιία. Αυτό τον ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές του στον τομέα, παρακολουθώντας προγράμματα σε φημισμένες μονάδες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στον ελλαδικό χώρο, αποκτώντας έτσι εις βάθος τη γνώση πίσω από την τέχνη της παρασκευής.

Από το 1985 μέχρι και σήμερα δεν παύει να παρακολουθεί σεμινάρια διοίκησης επιχειρήσεων, προσωπικού και μάρκετινγκ που διοργανώνονται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και άλλα πιο εξειδικευμένα για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική σε Κύπρο, Παρίσι, Μιλάνο, Αθήνα και Φρανκφούρτη, τα οποία πλαισιώνονται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς, ειδικούς και στελέχη. Αρκετές φορές έχει παρουσιάσει μελέτες του σε πολλές ημερίδες και δίδαξε κατά καιρούς επαγγελματίες του τομέα ως προσκεκλημένος εισηγητής του κλάδου.

Ο Κώστας Ζορπάς, με όραμα και στρατηγική σκέψη και κατόπιν έρευνας της αγοράς γρήγορα διέκρινε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του τομέα της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Στο ίδιο πλαίσιο, πιστεύοντας στην άμεση προσαρμογή των συστημάτων της εταιρείας με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, διατηρεί τον εξοπλισμό του βιομηχανικού συγκροτήματος και των άλλων μονάδων του ομίλου σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτό το επιτυγχάνει με συχνές επισκέψεις σε μονάδες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Σήμερα ο όμιλος εργοδοτεί πέραν των 1.600 ατόμων. Διατηρεί σύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Αραδίππου και 54 καταστήματα Φούρνων Ζορπάς σε όλη την Κύπρο. Επίσης, τρία ζαχαροπλαστεία Πραλίνα, δυο στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό, το οποίο συμπεριλαμβάνει και το avant-garde καφεστιατόριο Pralina experience. Σύντομα, πρόκειται να εγκαινιάσει και το πρώτο του κατάστημα στην Νέα Υόρκη, με διαφορετική επωνυμία και concept, που συνάδει με την ντόπια αγορά.

Δειτε Επισης

ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: «Καθαρά με αγάπη, για τον Ερυθρό Σταυρό»
Γίνε επιστήμονας για μια μέρα στο Φεστιβάλ Επιστήμης που διοργανώνει το Paradox Museum Limassol & CP Foodlab
O Joseph Borghese ειδικός απεσταλμένος για άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI)
Ενθουσιασμένα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Huawei Seeds for the Future Scholarships
Κατέβασαν ρολά οι εργαζόμενοι στο επιχειρησιακό τμήμα του λιμανιού της Λάρνακας
Για 5η χρονιά χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος η Medochemie
Nomads: Ένας cosy, coworking χώρος που άνοιξε στο Mall of Engomi
Τα 10+1 σχέδια χορηγιών €148 εκατ. για κατοικίες και επιχειρήσεις-Ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση
Finvasia: Επιχειρηματικότητα και ενδοεπιχειρηματικότητα