Powered by

Διέξοδος από τη ρωσική κρίση της Transaero μέσω Aeroflot

Κινήσεις σε πολλά επίπεδα για κάλυψη του μεγάλου τουριστικού κενού που αφήνει το κλείσιμο της Transaero, γίνονται τόσο στην Κύπρο όσο και στη Ρωσία. Οι διεργασίες στο εσωτερικό αφορούν ευρύτερους σχεδιασμούς της πολιτείας, για προσέλκυση εταιρειών που θα συνδέουν αεροπορικώς την Κύπρο με τη Ρωσία, αλλά και με την Biblio Globus ούτως ώστε να διαφανεί σε ποιο σημείο βρίσκονται οι δικές της ενέργειες για εξεύρεση νέου αερομεταφορέα.

Συζητήσεις Biblio Globus-Aeroflot
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews η εταιρεία διοργάνωσης ταξιδίων, Biblio Globus, βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με την αεροπορική Aeroflot, με σκοπό τη διοχέτευση του επιβατικού όγκου που μετέφερε η Transaero προς την Κύπρο.

Οι δύο εταιρείες συζητούν επί οικονομικών και πρακτικών ζητημάτων που υπάρχουν, ενώ από την κυπριακή πλευρά εκφράζεται ελπίδα πως εάν τελικώς Biblio Globus και Aeroflot συνεργαστούν η Κύπρος θα μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικούς αριθμούς τουριστών όπως τα τελευταία χρόνια. Αριθμός της τάξης των 500 χιλιάδων Ρώσων τουριστών, αποτελεί ικανοποιητική απόδοση για τους στόχους που θέτει ο ΚΟΤ σε σχέση με τη συγκεκριμένη αγορά.

Στόχος οι νέες συνεργασίες
Την ίδια ώρα έντονες διεργασίες πραγματοποιούνται σε επίπεδο Υπουργείων και υπηρεσιών της Κύπρου, προκειμένου να συναφθούν αφενός νέες διακρατικές συμφωνίες με τη Ρωσία, για εισδοχή στο πρόγραμμα «ανοικτών αιθέρων» νέων αεροπορικών εταιρειών.

Παράλληλα, πρέπει να αναφερθεί ότι στόχος δεν είναι απλώς η ένταξη στη συμφωνία άλλων ρωσικω΄ν εταιρειών αλλά και η πρόσβαση εταιρειών από την Ευρώπη στους αεροδιαδρόμους που συνδέουν Κύπρου και Ρωσία. Το ζήτημα αφορά τόσο εταιρείες από ευρωπαϊκές χώρες και δη από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Aegean, όπως επίσης και την Hermes Airports όπως επίσης και τις υπηρεσίες του κράτους.

Την ίδια στιγμή ως ευνοϊκό κρίνεται το χρονικό σημείο, κατά το οποίο η Transaero έβαλε λουκέτο, αφού υπάρχει αρκετός χρόνος, προκείμενου η Κύπρος αλλά οι εμπλεκόμενες με τον κυπριακό τουρισμό εταιρείες να κάνουν τις αναγκαίες κινήσεις για κάλυψη του κενού. Οι επόμενες εβδομάδες αποτελούν κομβικής σημασίας χρονική περίοδο για τον τουρισμό της επόμενης χρονιάς.

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία