Powered by

ΚΟΤ: Η Κύπρος μπορεί να φιλοξενεί γάμους πολυτελείας

Παρών και φέτος ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού στην έκθεση Γάμων στο Λονδίνο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-28 Σεπτεμβρίου, η οποία απευθύνεται κυρίως σε κοινό υψηλής εισοδηματικής τάξης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο οργανισμός, με το καθιερωμένο του σλόγκαν Μarry Me Cyprus, φιλοξένησε στο περίπτερο ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων καθώς επίσης οργανωτές ταξιδίων με εξειδίκευση και μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα του γαμήλιου τουρισμού.

Όπως αναφέρει ο ΚΟΤ, η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να παραμένει ο κύριος παίκτης στον τομέα τoυ γαμήλιου τουρισμού με περίπου 4000 γαμήλιες τελετές, δηλαδή το 50% των τελετών που πραγματοποιούνται στην Κύπρο ετησίως. Η Πάφος κατέχει την πρώτη θέση στις τελετές γάμου από το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθεί η Αμμόχωστος ενώ γενικά την πρωτιά κατέχουν η Λάρνακα και η Πάφος. Σύμφωνα με εξειδικευμένους Οργανωτές Ταξιδίων και βάσει των μέχρι στιγμής κρατήσεων/bookings μεγαλύτερες αυξήσεις αναμένονται για τα έτη 2016 και 2017. 

Η παρουσία μεγάλου αριθμού πολυτελών ξενοδοχείων, spas & resorts στο περίπτερο του ΚΟΤ συνέβαλαν στην εξυπηρέτηση του κοινού. Προσφέρθηκαν γαμήλια κυπριακά κεράσματα και αναμνηστικά δώρα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με σημαντικούς παράγοντες της βιομηχανίας και παραχωρήθηκε γεύμα προς δημοσιογράφους για περαιτέρω ενημέρωση και προβολή της Κύπρου ως γαμήλιος προορισμός.

Ο ΚΟΤ σημειώνει πως η Κύπρος πληροί όλα τα χαρακτηριστικά για τη φιλοξενία των luxury weddings όπως:

•    πολυτελή ξενοδοχεία
•    ιστορικούς χώρους όπως μεσαιωνικά κάστρα, μνημεία Αφροδίτης και άλλα για τέλεση ονειρεμένων γάμων
•    μοναδικές, απομονωμένες  παραλίες για ‘barefoot weddings’
•    γραφικά παραδοσιακά χωριά
•    εμπειρία στη διοργάνωση θεματικών γάμων όπως vintage, boho, rustic, underwater, παραδοσιακοί κυπριακοί γάμοι κ.α.
•    εξαιρετική οινο-γαστρονομία 
•    πολυδιάστατο προϊόν για εμπλουτισμένη εμπειρία τόσο για το ζεύγος όσο και για τους φιλοξενουμένους που το συνοδεύουν.

Στόχος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. μέσα από την υπό αναφορά έκθεση, είναι η ανάπτυξη του τμήματος των luxury weddings και γενικότερα η αύξηση του αριθμού γαμήλιων τελετών τόσο κατά την περίοδο (Μάϊος-Οκτώβριος) όσο και για τη χειμερινή περίοδο, κυρίως Νοέμβριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Για την επίτευξη των στόχων του Οργανισμού καταβάλλονται προσπάθειες για διαφοροποίηση και εμπλουτισμό του γαμήλιου προϊόντος όπως η καθιέρωση  καινούργιων ευφάνταστων και πρωτοποριακών χώρων για τέλεση θεματικών τελετών και  ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τη θεά Αφροδίτη ως το σημείο αναφοράς της Κύπρου ως γαμήλιος προορισμός.

Τέλος, οι προσπάθειες του Οργανισμού αφορούν και στην ενίσχυση δράσεων στον τομέα του μάρκετινγκ όπως η συνεργασία με εξειδικευμένους οργανωτές ταξιδίων, η εντατικοποίηση των sales calls στην αγγλική αγορά, η στοχευμένη προβολή και προώθηση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η  φιλοξενία δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων στην Κύπρο για συνεχή ενημέρωση για τον προορισμό και το προσφερόμενο γαμήλιο και γενικό τουριστικό προϊόν.

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου