Powered by

Deutsche Bank: Προχωρεί σε αναδιάρθρωση της διευθυντικής δομής

Σε μια εκ βάθρων αναδιάρθρωση της διευθυντικής της δομής, ανακοίνωσε ότι προχωρεί η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, που μαστίζεται από σειρά σκανδάλων.

Η ανακοίνωση έρχεται ύστερα από την προειδοποίηση ότι η τράπεζα θα καταγράψει καθαρή ζημιά €6,2 δισ. το γ` τρίμηνο, τη μεγαλύτερη ζημιά που κατέγραψε ποτέ σε τριμηνιαία βάση, ενώ είχε ενημερώσει ότι δεν θα παραχωρηθούν μπόνους και ενδεχομένως να μη καταβληθούν μερίσματα.

Η τράπεζα υποβάλλεται σε μια μεγάλη διοικητική αναδιάρθρωση ύστερα από την παραίτηση των εκτελεστικών διευθυντών της Anshu Jian και Juergen Fitschen τον Ιούνιο λόγω σκανδάλων και μη επίτευξης των στόχων, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τον John Cryan.

Παράλληλα, τα τμήματα επενδυτικής και λιανικής τραπεζικής της τράπεζας μαστίζεται από 6.000 διαφορετικές νομικές διαδικασίες. Το Μάιο τους επιβλήθηκε στην τράπεζα πρόστιμο €2,2 δισ. για την εμπλοκή στον καθορισμό επιτοκίων, ενώ αντιμετωπίζει έρευνες από τις ελβετικές Αρχές για κατ' ισχυρισμό καθορισμό τιμών στις αγορές πολύτιμων μετάλλων, καθώς και από τις αμερικανικές Αρχές αναφορικά με υποψίες για εμπλοκή του υποκαταστήματος στη Μόσχα σε ξέπλυμα χρήματος.

Το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας σε έκτακτη συνεδρία την Κυριακή αποφάσισε να αναδιαρθρώσει τις εκτελεστικές επιτροπές και την ανώτερη διεύθυνση της τράπεζας. Η καθοδηγητική αρχή «είναι η μείωση της πολυπλοκότητας της διευθυντικής δομής της τράπεζας, που θα επιτρέψει την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των πελατών και τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών».

«Σπάνια στην ιστορία της η Deutsche Bank υπεβλήθη σε τέτοια θεμελιώδη αναδιοργάνωση», δήλωσε ο Paul Achleitner, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου.

Η αλλαγή είναι αναγκαία «για να δημιουργήσουμε μια καλύτερα ελεγχόμενη και με χαμηλότερο κόστος τράπεζα που να εστιάζει στην απόδοση μακροχρόνιας αξίας στους μετόχους και μεγαλύτερης εμπειρίας στους πελάτες», δήλωσε από την πλευρά του ο Cryan.

Από την 1η Ιανουαρίου, η μονάδα εταιρικής τραπεζικής και αξιών (CB&S) θα σπάσει στα δύο στη Μονάδα Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής και στη Μονάδα Παγκόσμιων Αγορών, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στο Τμήμα Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και Πλούτου.

Σύμφωνα με την τράπεζα, μεταξύ των αλλαγών στη διευθυντική ομάδα, ο Jeff Urwin, εκ των επικεφαλής του CB&S μαζί με τον Colin Fan, θα πάρουν μια θέση στο διευθυντικό συμβούλιο, που είναι αρμόδιο για την εταιρική και επενδυτική τραπεζική. Ο Stefan Krause θα παραιτηθεί από το διευθυντικό συμβούλιο στις 31 Οκτωβρίου και ο Michele Faissola, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα αποχωρήσει από την τράπεζα ύστερα από μια μεταβατική περίοδο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου