Powered by

Λονδίνο: Αυξήσεις στις τιμές πώλησης ακινήτων

Κατά 10 χιλιάδες στερλίνες αυξήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στο Λονδίνο αυτό τον μήνα, καθώς οι πωλητές επωφελήθηκαν της ισχυρής θέσης που κατέχουν στην αγορά για να ζητήσουν υψηλότερα τιμήματα από τους υποψήφιους αγοραστές.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Rightmove οι αξίες των ακινήτων στη βρετανική πρωτεύουσα αυξήθηκαν κατά 1,6% από τον Σεπτέμβριο στις 630.050 στερλίνες. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ακινήτων που βγαίνουν στην αγορά μειώθηκε κατά τουλάχιστον 16% την περσινή χρονιά, στερώντας από τους δυνητικούς αγοραστές διαπραγματευτική ισχύ και περιορίζοντας τις επιλογές τους. Κατά το ίδιο διάστημα, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 8,3%.

«Έχοντας λιγότερα ακίνητα να βγαίνουν προς πώληση και αφήνοντας έξω τα κατάλληλα ακίνητα στη σωστή τιμή, η ζήτηση ακόμα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί σε πολλές περιοχές», ανέφερε ο Miles Shipside, διευθυντής στη Rightmove.

Η έλλειψη κατοικιών προς πώληση κυριαρχεί στα reports για real estate φέτος. Από τις συνολικά 32 περιοχές του Λονδίνου που καλύπτει η Rightmove, μόνο στις τρεις έχουν καταγραφεί μειώσεις τιμών το τελευταίο 12μηνο. Οι μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις παρατηρούνται στο Newham και το Tower Hamlets, (αύξηση 18%), ενώ οι πιο ακριβές περιοχές, το Kensington και το Chelsea – όπου η μέση τιμή για ακίνητα ξεπερνά τα 2 εκατ. στερλίνες – σημειώνουν αύξηση 4,5%.

Σε εθνικό επίπεδο, η εικόνα είναι ελαφρώς διαφορετική. Ενώ οι τιμές σε όλη τη χώρα αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα – στις 296.549 στερλίνες – η μηνιαία αύξηση του 0,6% ήταν η μικρότερη των τελευταίων 5 ετών για τον μήνα Οκτώβρη.

Ο Shipside ανέφερε πως «αν και υπήρχαν σημάδια επιβράδυνσης» σε κάποιους τομείς της αγοράς, υπάρχει ακόμα μεγάλη ζήτηση για ακίνητα από νέους αγοραστές. Οι αξίες σε αυτόν τον τομέα έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 10% τον τεταρταίου χρόνο, γεγονός που αντανακλά μια έλλειψη σπιτιών με περισσότερα από δύο υπνοδωμάτια, σε συνδυασμό με το αυξημένο ενδιαφέρον από άτομα που αγοράζουν και επενδύουν για πρώτη φορά.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου