Στην Κύπρο έρχεται ο Πρόεδρος της Αυστρίας

Τον υψηλό βαθμό των παραδοσιακά στενών και στέρεων σχέσεων Αυστρίας και Κύπρου αναμένεται να επαναβεβαιώσει η επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις 3 και 4 Νοεμβρίου στην Λευκωσία, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός Πρόεδρος, Χάιντς Φίσερ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, προσκεκλημένος του Κυπρίου ομολόγου του, Νίκου Αναστασιάδη, ο Αυστριακός Πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον ίδιο, με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, θα συμμετάσχει στο "Αυστριακό-Κυπριακό Οικονομικό Φόρουμ", ενώ το πρόγραμμα προβλέπει επίσης κοινή συνέντευξη Τύπου των Προέδρων των δύο χωρών.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Φίσερ θα συνοδεύεται από τους Αυστριακούς υπουργούς Παιδείας και Γυναικών Γκαμπριέλε Χάινις-Χόζεκ, Δικαιοσύνης Βόλφγκανγκ Μπραντστέτερ, την υφυπουργό Οικονομικών, Σόνια Στρεσλ, καθώς και τη γενική γραμματέα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Άννα Μαρία Χόχαουζερ.

Στην τελευταία του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είχε τονίσει πως είναι δικαιολογημένη η ελπίδα για επανένωση της Κύπρου και δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπεται, γιατί και η ελπίδα για ένα τέλος του Τείχους του Βερολίνου φαινόταν για πολλά χρόνια ουτοπική και μη ρεαλιστική, αλλά επιτεύχθηκε.

"Επιθυμούμε μια ενωμένη Κύπρο σε μια ενωμένη Ευρώπη, που θα ήταν επίσης ένα θετικό σινιάλο για αυτήν, την σημαδεμένη από αντιπαραθέσεις περιοχή, και η Κύπρος μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Αυστρίας" επισήμανε ο γενικός γραμματέας του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, Μίχαελ Λίνχαρντ, υποδεχόμενος στα μέσα του περασμένου μήνα τον πρόεδρο του Κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Φειδία Πετρίδη και τον πρόεδρο του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Φίκρι Τόρος.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων