Powered by

Βρετανία: Σε χαμηλά επτά ετών η ανεργία

Τα χαμηλότερα επίπεδά της από τα μέσα του 2008 άγγιξε η ανεργία στη Βρετανία το καλοκαίρι, αν και η αύξηση στους μισθούς ήταν λίγο πιο αργή από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με το Reuters.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας ενημέρωσε πως το ποσοστό της ανεργίας έπεσε στο 5,4% τους τρεις μήνες μέχρι τον Αύγουστο, από 55,5% που είχε καταγράψει τους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούλιο. Αντίθετα, οι οικονομολόγοι του Reuters είχαν εκτιμήσει ένα μέσο όρο της τάξης του 5,5%.

Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 140 χιλιάδες, με αποτέλεσμα το ποσοστό της απασχόλησης να αγγίξει το 73,6%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 1971, οπότε χρονολογούνται τα πρώτα αρχεία.

Οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων –περιλαμβανομένων των μπόνους-αυξήθηκαν κατά 3%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία άνοδο της τάξης του 3,1%.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ανάπτυξη στους μισθούς τους τελευταίους μήνες έχει συνδράμει την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης για πολλά νοικοκυριά που δέχθηκαν δυνατό πλήγμα από τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης, καθώς οι μισθοί έμειναν στάσιμοι και ο πληθωρισμός αυξήθηκε.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί στενά για ενδείξεις περαιτέρω βελτίωσης στους μισθούς, αφού εξετάζει το πότε να αρχίσει την αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά από τη χρηματοπιστωτική κρίση και μετά. Ο διοικητής της τράπεζας, Mark Carney, τόνισε πως μία απόφαση σχετικά με το θέμα αυτό πιθανώς θα γίνει πιο ξεκάθαρη με την αλλαγή του χρόνου.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου