Αυξημένη η κατανάλωση μπύρας στο εννιάμηνο

Αύξηση 3,05% παρουσίασαν σε ετήσια βάση οι παραδόσεις μπύρας στην Κύπρο την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι οποίες ανήλθαν σε 28,28 εκατομμύρια λίτρα σε σύγκριση με 27,44 εκατ τη αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, οι παραδόσεις μπύρας για επιτόπια κατανάλωση ανήλθαν στα 27,64 εκατ. λίτρα, παρουσιάζοντας αύξηση 2,63% σε σύγκριση με 26,83 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Όπως ήταν φυσικό, η μεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας σημειώθηκε τον Ιούλιο με 4,7 εκατ. λίτρα και ακολούθησε ο Αύγουστος με 4,42 εκατ. λίτρα.

Δηλαδή, αντιστοιχεί κατά μέσο σε 39 λίτρα σε κάθε πρόσωπο (705.111 ηλικιακής ομάδας 15-64 ετών, στοιχεία απογραφής 2011).

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν, της τάξης του 23,3%. οι εξαγωγές μπύρας (συμπεριλαμβανομένων προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων), οι οποίες ανήλθαν στις 709.197 λίτρα σε σύγκριση με 575.004 λίτρα την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Οι συνολικές παραδόσεις μπύρας για όλο το 2014 ανήλθαν σε 32,25 εκατ. λίτρα, παρουσιάζοντας μείωση 1,91% σε σύγκριση με 32,8 εκατ. λίτρα το 2013.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Toyota Κύπρου: Απολογείται για SMS για takata σε μη επηρεαζόμενους πελάτες-Από το ΤΟΜ η βάση δεδομένων
Όμιλος Παπαέλληνας: Φέρνει και παρουσίασε το Panadol Duo στην κυπριακή αγορά
EvZeen.com: Έκτα γενέθλια με επιπλέον εκπτώσεις και δώρα- Ένας αξιόπιστος online προορισμός
Πετρολίνα: Πού βρίσκεται η εξαγορά της ExxonMobil Cyprus, τα κέρδη για το 2024 και η διανομή μερίσματος
Οριακή άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάιο-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Ανακοίνωσε... Beautyline η Wolt-Ισχυροποιεί περαιτέρω την παρουσία της στην αναπτυσσόμενη αγορά ομορφιάς
Αισιοδοξεί το λιανεμπόριο λόγω τουρισμού εν μέσω ενεργειακής και υδατικής κρίσης-Ισχυρές οι προοπτικές ανάπτυξης
Δυναμική είσοδος Punin Group στον τομέα της οινοποιίας-Εξαγόρασε το Hadjiantonas Winery
Εξοπλισμός για κάθε επιχείρηση με τη σφραγίδα της ΙΚΕΑ
Σκλαβενίτης Κύπρου: Τρέχει το πλάνο ανακαινίσεων και ενσωμάτωσης των καταστημάτων Παπαντωνίου στο δίκτυό της