Powered by

Η φοροαποφυγή του Facebook προκαλεί οργή

Πλήρωσε £35,4 εκατομμύρια σε μπόνους με μετοχές, αλλά μόλις £4.327 σε φόρους.

Ο λογιστικός απολογισμός του Facebook στη Μεγάλη Βρετανία προκαλεί, και πάλι, οργή για τη φοροαποφυγή των πολυεθνικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στις φορολογικές αρχές, το βρετανικό τμήμα του Facebook έκλεισε το 2014 με ζημιές £28,5 εκατομμυρίων.

Παρόλα αυτά, ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρο προς τους 362 εργαζομένους του, αφού οι ετήσιες αποδοχές τους έφτασαν, κατά μέσο όρο, τις £210.000.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι υπουργοί Οικονομικών του G20 ενέκριναν το πακέτο μέτρων του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής των πολυεθνικών.

Υιοθέτησαν το Σχέδιο κατά της Διάβρωσης Φορολογικής Βάσης και Μεταφοράς Κερδών (BEPS) του ΟΟΣΑ, που προβλέπει μέτρα για την κάλυψη των κενών που επιτρέπουν στις πολυεθνικές να μεταφέρουν τα κέρδη τους σε χώρες με χαμηλή φορολογία.

Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως χάνονται $100-240 δισεκατομμύρια από φορολογικά έσοδα (δηλαδή περίπου το 4-10% των συνολικών εταιρικών φόρων).

ΠΗΓΗ: euronews.com

 

Δειτε Επισης

Πρώτη συμφωνία επαναπροσέγγισης μετά το Brexit...Τι προβλέπει το deal Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βρετανίας
Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία