Toyota: Το νέο Aygo σύντομα και στην Κύπρο

Το νέο Aygo είναι το αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας του Akio Toyoda να κατασκευάζει καλύτερα αυτοκίνητα που είναι διασκεδαστικά να τα οδηγείς. Βασίζεται στα πλεονεκτήματα της πρώτης γενιάς Aygo με μοντέρνο σχεδιασμό, έμφαση στην οδηγική απόλαυση και τη συχνή ανανέωση της γκάμας των μοντέλων με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Ο σχεδιασμός του νέου Aygo ονομάστηκε ‘J-Playful’, με αναφορές στη σύγχρονη, ιαπωνική κουλτούρα των νέων, η οποία ευνοεί δυνατές και χαρακτηριστικές μορφές και σχήματα.

Από τον νέο, εικονικό σχεδιασμό σχήματος «X» μπροστά μέχρι τις επιλογές εξατομίκευσης, όλες οι σχεδιαστικές και μηχανικές αποφάσεις για το νέο supermini της Toyota έγιναν με την έννοια της διασκέδασης στο μυαλό.
“Η κύρια μου έννοια ήταν να κατασκευάσω ένα αυτοκίνητο το οποίο θα ερωτεύονταν οι άνθρωποι” λέει ο David Terai, επικεφαλής μηχανικός του νέου Aygo.

“Παραδοσιακά, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Α έχουν ως πλεονεκτήματα τη χαμηλή τιμή, την πρακτικότητα και τις συμπαγείς διαστάσεις. Αλλά, συχνά, τα αυτοκίνητα αυτά δεν είναι επιθυμητά. Τα στοιχεία που σε κάνουν να θέλεις πραγματικά ένα αυτοκίνητο, που σε κάνουν να αρπάζεις την μπροσούρα ξανά και ξανά ενώ αποφασίζεις για την αγορά αυτοκινήτου, δεν υπάρχουν. Ο σχεδιασμός είναι δευτερευούσης σημασίας και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές εξοπλισμών” σημείωσε μεταξύ άλλων.

“Φαίνεται ότι υπάρχει μια σιωπηρή συμφωνία μεταξύ σχεδιαστών αυτοκινήτων και μηχανικών, ότι οι οδηγοί μικρών αυτοκινήτων δεν περνούν πολλές ώρες στο αυτοκίνητο έτσι κι αλλιώς και άρα δεν τους πειράζει να συμβιβάζονται. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό είναι αλήθεια. Είμαι πεπεισμένος ότι οι οδηγοί αυτοί - όπως και όλοι οι άλλοι οδηγοί- θέλουν ένα αυτοκίνητο για το οποίο μπορούν να είναι περήφανοι. Ανέλαβα λοιπόν να κατασκευάσω ένα τέτοιο αυτοκίνητο” τόνισε ο David Terai.

Η προσέγγιση αυτή εξηγεί γιατί το νέο Aygo χτίζει πάνω στην κληρονομιά της πρώτης γενιάς, που ήδη προχώρησε μπροστά απορρίπτοντας τα συμβατικά στερεότυπα της κατηγορίας Α. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, έχει μια χαρακτηριστική εμφάνιση με δραματικές και εκλεπτυσμένες, αλλά την ίδια στιγμή παιχνιδιάρικες, γραμμές. Είναι ένας σχεδιασμός που αναγκάζει τους ανθρώπους να πάρουν θέση. Είναι σίγουρο ότι δε θα αρέσει σε όλους. Και ο David Terai βεβαιώνει ότι αυτή ακριβώς ήταν η πρόθεσή του.  

Παράλληλα, τόνισε πως: “Εάν στοχεύεις προς ένα συναισθηματικό δεσμό μεταξύ του πελάτη και του σχεδίου ενός αυτοκινήτου, πρέπει να δεχτείς ότι θα υπάρχουν διαφορές”, λέει. “Και σε ένα πολυπληθές κομμάτι της αγοράς, είναι καλύτερο να έχεις ένα σχεδιασμό που οι μισοί θα λατρέψουν, παρά ένα προς τον οποίο κανένας δε θα αντιδράσει. Αυτός είναι ο λόγος που το νέο Aygo θέλει να ξεχωρίζει”.

Περισσότερα από 10 μέρη του οχήματος μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν σε μικρό χρονικό διάστημα με άλλα χρώματα και συνδυασμούς, επιτρέποντας στους πελάτες να δημιουργήσουν το δικό τους Aygo. Η έξυπνη κατασκευή και η προσεκτική στρατηγική εγκατάστασης, έχουν κάνει τις επιλογές εξατομίκευσης προσιτές και εύκολες, βεβαιώνοντας ότι τόσο η τιμή όσο και ο χρόνος παράδοσης παραμένουν στα πλαίσια της κατηγορίας Α.

Η συμβίωση με το Aygo είναι τώρα ακόμα καλύτερη, χάρη στον αυξημένο χώρο επιβατών και στον καινοτόμο εξοπλισμό που είναι σχεδιασμένος για να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής των νεοτέρων πελατών, οι οποίοι αναμένεται να αγκαλιάσουν το νέο Aygo.

Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα είναι το σύστημα πολυμέσων με σύστημα αφής x-touch. Η έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών ελέγχει διάφορα συστήματα στο αυτοκίνητο ενώ η σύνδεση Mirror Link για έξυπνα τηλέφωνα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ενσωματωθεί ομαλά στις πολυάσχολες ζωές μας.

Το νέο Aygo είναι εξοπλισμένο με μια νέα έκδοση του βραβευμένου 3κύλινδρου κινητήρα VVT- i της Toyota χωρητικότητας 1 λίτρου, από τους ελαφρύτερους στην κατηγορία, με αυξημένη απόδοση και την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων και εκπομπών CO2 στην κατηγορία του.

Με το νέο Aygo να είναι έτοιμο για τους πρώτους του πελάτες, ο επικεφαλής μηχανικός Terai είναι ευτυχισμένος: “Ήθελα να αποφύγω τους παραδοσιακούς συμβιβασμούς της κατηγορίας Α, δημιουργώντας κάτι για το οποίο θα ήμουν πραγματικά περήφανος. Όταν κοιτάζω το αυτοκίνητο τώρα με κάνει να χαμογελώ και να το ερωτεύομαι. Έτσι, πιστεύω ότι έχω πετύχει.” Είναι ελπίδα της Toyota ότι τα χαμόγελα δε θα τελειώσουν εδώ και ότι το νέο Aygo θα φέρει μια αίσθηση απενοχοποιημένης διασκέδασης στους οδηγούς και τους επιβάτες.

 

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων