Συνέδριο Ενεργός Πολιτότητα

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης παρουσιάζουν το Συνέδριο: «Ενεργός Πολιτότητα. Από τη σχολική δράση στη συμμετοχή στην κοινωνία. ΕΝ ΠΟΛΕΙ ΕΥ ΖΩ» την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Εισαγωγή
Το Συνέδριο συνδυάζει τη θεωρητική και πρακτική προσέγγιση του θέματος της ενεργού Πολιτότητας και προβάλλει την επιβεβλημένη ανάγκη για στοχευμένη καλλιέργειά της στο σύγχρονο σχολείο. Ακαδημαϊκοί, επιστημονικοί συνεργάτες και εκπαιδευτικοί θα αναδείξουν, με στοιχεία από τις διεθνείς τάσεις και έρευνες, καθώς και μέσα από καλές πρακτικές από τα σχολεία, τρόπους με τους οποίους οι νέοι άνθρωποι είναι δυνατόν να φοιτούν εν δράσει, αλληλεπιδρώντας στον σχολικό χώρο, και να καταστούν εν δυνάμει ενεργοί πολίτες στην ευρύτερη κοινωνία.

Στόχος

Απώτερος στόχος του Συνεδρίου είναι η συνειδητοποίηση από μέρους των εκπαιδευτικών μας της αναγκαιότητας για υιοθέτηση καλών πρακτικών και ανάπτυξη δράσεων που αφορούν στην καλλιέργεια της Πολιτότητας στους/στις μαθητές/μαθήτριές μας στη σχολική μονάδα. Το βίωμα θα πρέπει να αποτελέσει για όλους εφαλτήριο για πράξη συνειδητή σε μια προσπάθεια πληροφόρησης και ενεργού εμπλοκής στα όσα διαδραματίζονται σε τοπικό, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.

Εισηγήσεις και παρουσίαση καλών πρακτικών
Η επιμορφωτική δράση θα απευθύνεται στην ολομέλεια από την έναρξή της μέχρι και τη λήξη της. Στο πρώτο μέρος θα κατατεθούν εισηγήσεις που στοχεύουν στον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε έννοιες – πτυχές της Πολιτότητας. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν από εκπαιδευτικούς καλές πρακτικές από σχολεία όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, τρόποι με τους οποίους οι νέοι άνθρωποι είναι δυνατόν να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αναπτύξουν στάσεις, που θα τους καθιστούν εν δυνάμει ενεργούς πολίτες στην ευρύτερη κοινωνία. Στον χώρο του Συνεδρίου θα εκτεθούν όλες οι εικαστικές και άλλες δημιουργίες των μαθητών/τριών τόσο από τα σχολεία Μ.Ε. ΚΑΙ Μ.Τ.Ε.Ε. που συμμετείχαν στις δράσεις του Προγράμματος ΕΝ ΠΟΛΕΙ ΕΥ ΖΩ, όσο και από τα σχολεία όλων των βαθμίδων που είχαν αναπτύξει δράσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος Σεμιναρίων σε Σχολική Βάση που προσφέρει το Π.Ι.

Σε ποιους απευθύνεται
Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες: ιστοσελίδα http://www.pi.ac.cy/politotita2014/ ή επικοινωνήστε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο τηλ. 22402370.

*Η Ημερίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ε.Ε.

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)