Mall of Cyprus: Έτσι θα γίνει η επέκταση

Το πλάνο επέκτασης του The Mall of Cyprus κατά 8000τ.μ. παρουσιάζει το InBusinessNews. Η επέκταση αφορά κυρίως στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου, τόσο προς τα δυτικά όσο και προς τα βόρεια ενώ θα δημιουργηθεί και μεσοπάτωμα που θα χρησιμοποιείται ως επιπλέον χώρος στάθμευσης.


Παράλληλα, θα γίνει και τροποποίηση υφιστάμενων χρήσεων του εμπορικού
κέντρου.

Αναλυτικότερα, η επέκταση θα καλύπτει έκταση 8046τ.μ. και θα περιλαμβάνει:

3634 τ.μ. για εμπορική χρήση

1458 τ.μ. για εστιατόρια- καφετέριες

365 τ.μ. για χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων

1992 τ.μ. για διαδρόμους

112 τ.μ. για υπηρεσίες

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν 301 θέσεις στάθμευσης  και ως αποτέλεσμα, οι συνολικοί χώροι στάθμευσης θα ανέρχονται στις 1538 θέσεις και 70 θέσεις για άτομα με αναπηρίες.

Από την επέκταση αναμένεται να δημιουργηθούν 14 καταστήματα και εμπορικοί χώροι διαφόρων  μεγεθών, τρεις καφετέριες και ένα εστιατόριο/καφετέρια. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί παιδότοπος στα δυτικά του κτηρίου και χώρους γευμάτων. Οι νέοι χώροι, θα περιλαμβάνουν επίσης πολιτιστικό χώρο έκτασης 360 τ.μ..

Το μεσοπάτωμα που θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, θα γίνει ενδιάμεσα από τον ισόγειο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στην είσοδο του εμπορικού κέντρου και την επέκταση στον πρώτο όροφο.

Μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ITTL, διαχειρίστριας του εμπορικού πάρκου Σιακόλα, ο πρόεδρος της εταιρείας Μάριος Παναγίδης ανέφερε πως «η επέκταση αναμένεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει πριν από τα Χριστούγεννα  του 2015», συμπλήρωσε. Την ίδια περίοδο, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το «αντίπαλο δέος» του Mall of Cyprus, το εμπορικό κέντρο που θα λειτουργήσει στη Λακατάμια.  

Πάντως, στη σχετική πολεοδομική αίτηση που υποβλήθηκε είναι κατά παρέκκλιση των Τοπικών Σχεδίων περιλαμβάνεται και η τροποποίηση και διαφοροποίηση χρήσεων εντός του υφιστάμενου αδειούχου μέρους της οικοδομής.

Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν την μετατροπή των πολιτιστικών χώρων του πρώτου ορόφου σε εμπορικούς χώρους, τη δημιουργία καφεστιατορίου εντός του πολυκαταστήματος Debenhams, την κατάργηση της υπεραγοράς στον πρώτο όροφο (Carrefour), έκτασης 2750 τ.μ και τη δημιουργία στον ίδιο χώρο 11 καταστημάτων και 2 εμπορικών εκθεσιακών χώρων, καθώς και μερική επέκταση του καταστήματος Debenhams.  Περιλαμβάνεται επίσης μεταφορά δυτικότερα στον πρώτο όροφο, των κινηματογραφικών αιθουσών με περιορισμό του συνολικού εγκριμένου χώρου και δημιουργία νέου εμπορικού χώρου στη θέση αυτή, καθώς και πέντε νέων καταστημάτων.

 

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων