Χ.Αγγελίδης: Ο Kύπριος σωτήρας της Abercrombie & Fitch;

O κυπριακής καταγωγής Χρίστος Αγγελίδης άφησε την αλυσίδα ρούχων Next και διορίστηκε πρόεδρος της εταιρείας Abercrombie & Fitch. Ο κ. Αγγελίδης εργάστηκε στην εταιρεία Next για 28 χρόνια, ενώ ήταν product director τα τελευταία 14 χρόνια. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Αγγελίδης παραιτήθηκε αμέσως από το ΔΣ, ενώ θα αποχωρήσει από την εταιρεία τον Σεπτέμβριο. Η Next δεν σκοπεύει να βρει άμεσα αντικαταστάτη στο ΔΣ, αν και η αλυσίδα ρούχων θα κάνει αλλαγές στους επόμενους μήνες. 

Πάντως, η μετοχή της Next, μιας από τις εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις στο εμπόριο, έπεσε σχεδόν 2 μονάδες (στις £65.15) με το άκουσμα της αποχώρησης του κ. Αγγελίδη.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος λιανικών πωλήσεων Richard Hyman, δήλωσε ότι η εταιρεία θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει και να διαχειριστεί την απώλεια του κ. Αγγελίδη, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Λόρδος Wolfson, είχε χτίσει στέρεα δομή στην ηγετική πυραμίδα της εταιρείας.  «Ο Χρήστος έχει κάνει φανταστική δουλειά, αλλά η “παράσταση” θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο. Η κληρονομιά του θα είναι ακριβώς αυτό», είπε ο κ. Hyman.

Ο Χρίστος Αγγελίδης θα έχει τη συνολική ευθύνη για όλα τα προϊόντα και τις δραστηριότητες  της Abercrombie αλλά και για το παιδικό της τμήμα, ενώ θα είναι υπόλογος στο διευθύνοντα σύμβουλο  Mike Jeffries.

Τέλος, οι FT αναφέρουν ότι ο διορισμός του κ. Αγγελίδη έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για την Abercrombie. Η Abercrombie προσπαθεί να μειώσει τις ζημιές της και έχει επιδιώξει ανανέωση του ΔΣ ώστε να επιλύσουν τις εσωτερικές διαφορές που έχουν με έναν επενδυτή ο οποίος είχε κατηγορηθεί για «αποτυχημένη ηγεσία χρόνων».

Δειτε Επισης

Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το βραβείο που πήραμε στα IN Business Awards (vid)
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Μάκης Κεραυνός: Σε υγιή πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητες η κυπριακή οικονομία
Αφροδίτη Ψαρά και Γιώργος Ψαράς: Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα (vid)