Ταχύτερη αναπτυξη στις ΗΠΑ προβλέπει η Γιέλεν

Ταχύτερη ανάπτυξη το 2014 σε σχέση με πέρσι παρά το αναιμικό πρώτο τρίμηνο προέβλεψε η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζάνετ Γιέλεν , κατά την καθιερωμένη ομιλία της στο Κογκρέσο.

Όπως τόνισε, ευνοούν κάτι τέτοιο οι οικονομικές προϋποθέσεις, αλλά επισήμανε ότι δεν είναι όλα ρόδινα.

“Αναμένω την οικονομική δραστηριότητα να αναπτυχθεί με κάπως ταχύτερους ρυθμούς φέτος σε σχέση με πέρυσι . Ωστόσο ένας εξέχων κίνδυνος είναι οι δυσμενείς εξελίξεις στο εξωτερικό , όπως οι αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις ή η εντατικοποίηση των τάσεων στις αναδυόμενες οικονομίες, που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη”, σχολίασε η Γιέλεν.

Η επικεφαλής της FED τόνισε ακόμα ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας εξακολουθούν να μην είναι ικανοποιητικές και προειδοποίησε ότι η επιμονή του πληθωρισμού κάτω από το 2 % μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους, ενώ τα χαμηλά επιτόκια μπορεί να ωθήσουν τους επενδυτές σε «κυνήγι» επιδόσεων.

Δειτε Επισης

Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025
Η συγκινητική βραδιά μνήμης και τιμής για τον Μιχαλάκη Λεπτό...Οραματιστής, μέντορας, σπουδαίος δάσκαλος(pics)
Απότισαν φόρο τιμής στον Μιχαλάκη Γ. Λεπτό-«Αποτελεί πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού» (pics)
Διακεκριμένο μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πληροφορικής ο Καθηγητής του Ινστιτούτου Κύπρου Κωνσταντίνος Δόβρολης
Σε έμπειρα χέρια η προεδρία του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών-Το who is who του Μιχάλη Παναγίδη
Θλίψη στο επιχειρείν... Έφυγε από την ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Στέφος Στεφανίδης
Θλίψη στη Μιτσίδης Δημόσια Εταιρεία-Έφυγε από τη ζωή ο Στέφος Στεφανίδης
Μέλος του Δ.Σ. του Digital Regulation Network Initiative ο Πέτρος Γαλίδης
Δήμητρα Μακρυγιάννη: Η ξύλινη παρουσίαση των θεμάτων δύσκολα πλέον βρίσκει ακροατήριο
Χρίστος Αγγελίδης: Η βαθιά πληγή που με σημάδεψε, η καριέρα στον αθλητισμό και το όραμά μου για τον ΠΑΣΥΞΕ