Eurobank: Ημερίδα για Υπηρεσίες Θεματοφυλακής

Ημερίδα με θέμα τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής διοργάνωσε την Τρίτη 6 Μαΐου, η Eurobank Κύπρου στη Λευκωσία με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το χώρο των αμοιβαίων κεφαλαίων, επενδυτικών και ασφαλιστικών εταιρειών, ταμείων συντάξεων/προνοίας, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών της Eurobank Κύπρου, του ομίλου Eurobank, της Bank of New York Mellon και της Clearstream.

Από τους διεθνείς οίκους παρουσιάσεις έκαναν η κα. Ειρήνη Μερμιγκίδη (Executive Vice president και Head of Νetwork Μanagement της Clearstream) και ο κ. Marvin Vervaart (Managing Director και Regional Product Manager της Bank of New York Mellon), οι οποίοι ανέλυσαν τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές στο χώρο της θεματοφυλακής. Τόσο η Clearstream, όσο και η Bank of New York  Mellon, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών θεματοφυλακής, με συνολικά κεφάλαια υπό θεματοφυλακή πού ξεπερνούν τα Ευρώ 10 τρισ.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Μιχάλη Τσαρμπόπουλο (Assistant General Manager, Head of Institutional Transaction Services, Eurobank Group) και τον κ. Δημήτρη Βασιλείου (Head of Securities Services, Eurobank Group) για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει ο όμιλος Eurobank σε θέματα θεματοφυλακής, ενώ ο κ. Χάρης Χαμπάκης (General Manager, Eurobank Cyprus) ανέλυσε το ρόλο της Κύπρου ως Διεθνούς Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών θεματοφυλακής και Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Η Eurobank Κύπρου, από την ημέρα έναρξης των εργασιών της στην Κύπρο το 2007, παρέχει υπηρεσίες Θεματοφυλακής μέσω του δικτύου των συνεργατών του Ομίλου που αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό διεθνών οίκων.  Οι Υπηρεσίες θεματοφυλακής προσφέρονται σε Κύπριους πελάτες (ή πελάτες της Eurobank Κύπρου), θεσμικούς ή μη, αλλά και σε ξένους επενδυτές που συνεργάζονται με την Τράπεζα.   

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα. Δήμητρα Καλογήρου, ο Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κ. Νώντας Μεταξάς, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου κ. Μιχάλης Λούης.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP