Powered by

Ρεκόρ αφίξεων από την Ουκρανία

Άνοδος 170% καταγράφεται στις αφίξεις Ουκρανών κατά το πρώτο τετράμηνο του 2014 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σημειώνεται πάντως, πως οι στόχοι του 2013 σε σχέση με την εξασφάλιση επισκεπτών από την Ουκρανία τέθηκαν στις 70 χιλιάδες, ενώ έφτασαν συνολικά στην Κύπρο λιγότερο από 30 χιλιάδες άτομα.

Σημαντικός παράγοντας για την αποτυχία επίτευξης των στόχων η ταραχώδης κατάσταση σε συνδυασμό με την υπολειτουργία του γραφείου που δημιουύργησε ο ΚΟΤ στο Κίεβο, λόγω επίσης των αναταράξεων στη χώρο σε πολιτικό, κοινωνικό και εσχάτως σε στρατιωτικό επίπεδο.

Πρόεδρος ΚΟΤ: Η σταθερότητα
θα φέρει τουρισμό

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε σχέση με τις αφίξεις Ουκρανών στην Κύπρο, ο πρόεδρος του ΚΟΤ, Άγγελος Λοΐζου, τόνισε στο InBusinessNews: «Πρέπει αρχικά να αναφέρουμε ότι με τις κινήσεις επέκτασης στην ουκρανική αγορά τέθηκαν κάποιοι στόχοι για το 2013, τους οποίους δεν καταφέραμε να πιάσουμε ούτε κατά το ήμισυ, λόγω κυρίως των εξελίξεων στη χώρα. Πάντως, βλέπουμε ότι φέτος θα είναι βελτιωμένη η κατάσταση αν και επίσης θα υστερεί των στόχων. Τα δεδομένα μεταβάλλονται από μέρα σε μέρα και αναλόγως των εξελίξεων στην Ουκρανία. Με αυτή την προσέγγιση μόνο υπομονή μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να εξετάζουμε νηφάλια τις εξελίξεις και να αξιολογούμε τα δεδομένα που θα έχουμε ενώπιόν μας. Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες να καλύψουν το κενό άλλων εταιρειών, πολιτικές αποφάσεις για λειτουργία ή όχι αεροδρομίων εντός Ουκρανίας επίσης επηρεάζει την κατάσταση με τις αφίξεις».

Την ίδια ώρα η κάθοδος Ρώσων τουριστών στην Κύπρο από πλευράς στόχων τίθεται κάπου στις 750 χιλιάδες για το 2014, στόχος που επίσης τίθεται υπό αμφισβήτηση λόγω των πιέσεων από τις κυρώσεις της ΕΕ έναντι της Ρωσίας, από τις κρατήσεις Ρώσων σε άλλες χώρες αλλά και από τις πολιτικές συνθήκες που βρίσκονται υπό διαμόρφωση σε Ρωσία-Ουκρανία και Ευρώπη. Οι συνθήκες σαφώς και επηρεάζουν και την Κύπρο και το 2014 θα καταδείξει που θα οδηγηθεί και ο τουρισμός από τις εν λόγω χώρες.

Δειτε Επισης

Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση