Powered by

Κέρδη ρεκόρ για τον ρωσικό τραπεζικό κολοσσό VTB

Η VTB (VTBR.RS), η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κέρδη ρεκόρ το 2013 λόγω της ισχυρής ανάπτυξης του ισολογισμού της μετά τη δευτερεύουσα δημόσια προσφορά τον περασμένο Μάιο και τις ισχυρές επιδόσεις των μονάδων λιανικής και τραπεζικών συναλλαγών.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το έτος με αύξηση 79% στα καθαρά κέρδη σε ετήσια βάση το δ΄ τρίμηνο στα 54,5 δισ. ρούβλια ($1,55 δισ.), ενώ για ολόκληρο το 2013 σημείωσε αύξηση κερδών 11% στα 100,5 δισ. ρούβλια.

"Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον παραδώσαμε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τα οποία στηρίχθηκαν από την υγιή ανάπτυξη των κερδών σε ετήσια βάση στις βασικές δραστηριότητες του ομίλου. Η έκδοση νέων μετοχών τον Μάιο του 2013 μας βοήθησε να ενισχύσουμε την κεφαλαιακή μας βάση και να διευρύνουμε περαιτέρω τις βασικές δραστηριότητες του ομίλου, ενώ συνεχίσαμε να μειώνουμε τους κινδύνους στη βάση των περιουσιακών μας στοιχείων", δήλωσε ο πρόεδρος της VTB, Andrey Kostin.

Παρ’ όλα αυτά, οι προβλέψεις για την απομείωση χρηματοοικονομικών στοιχείων χρέους αυξήθηκαν 63% στα 96,9 δισ. ρούβλια το 2013. Το δ΄ τρίμηνο μόνο οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 67% σε ετήσια βάση στα 24,1 δισ. ρούβλια.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους για το δ΄ τρίμηνο αυξήθηκαν 25% στα 89,8 δισ. ρούβλια και 31% σε ετήσια βάση στα 323,0 δισ. ρούβλια.

Ο Kostin δήλωσε ότι η τράπεζα βρίσκεται στη διαδικασία της οριστικοποίησης του νέου τριετούς πλάνου το οποίο θα ανακοινωθεί στα μέσα του Απριλίου και θα εστιάζει στην αποτελεσματικότητα και στον έλεγχο του κόστους.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές