60 σχολεία «ταξίδεψαν» στο Ευρωκοινοβούλιο

Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στο ενημερωτικό πρόγραμμα European Parliament Road Show

Ολοκληρώθηκε η διαδρομή του λεωφορείου ενημέρωσης, που περιόδευε σε λύκεια και πανεπιστήμια παγκύπρια, στο πλαίσιο του έργου European Parliament Road Show. Εκατοντάδες μαθητές και οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από έμπειρους εκπαιδευτές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις αρμοδιότητές του και τον αντίκτυπο που έχουν οι αποφάσεις του στην καθημερινότητά μας. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τη σημασία των Ευρωεκλογών και για το πώς οι ίδιοι δύνανται, μέσω της ψήφου τους, να δράσουν, να αντιδράσουν και να επηρεάσουν τα όσα συμβαίνουν στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, οι νεαροί είχαν την ευκαιρία, μέσα στο λεωφορείο ενημέρωσης, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του έργου και να λάβουν μέρος σε διάφορες δράσεις, όπως, παιχνίδι διαδραστικών γνώσεων, διαγωνισμούς αρθρογραφίας και έκθεσης ιδεών. Το λεωφορείο, που ήταν ντυμένο στα χρώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  ήταν άρτια εξοπλισμένο με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, που καθιστούσαν το εγχείρημα της ενημέρωσης παραστατικό και άμεσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημερωτική καμπάνια, με θέμα το Ευρωκοινοβούλιο, συνεχίζεται και μετά το πέρας της διαδρομής του λεωφορείου, με διαφημιστικές καταχωρήσεις, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτάκια και αρθρογραφία τόσο για ενημέρωση των Κυπρίων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και για τη σημαντικότητα της δικής τους ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Την εκστρατεία επικοινωνίας στηρίζει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες: www.euparliamentroadshow.com

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου.

Δειτε Επισης

Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο