Κυπριακή ναυτιλία: Νέα γραμμή πλεύσεως;

Το αύριο της ναυτιλιακής βιομηχανίας με τα μάτια των CEO πλοιοκτητριών εταιρειών και επιχειρήσεων διαχείρισης πλοίων.

Η εμπορική ναυτιλία ήταν πάντοτε μια από τις κινητήριες δυνάμεις της κυπριακής οικονομίας, με συνεισφορά ύψους €1 δις στο ΑΕΠ του νησιού. Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διαχείρισης πλοίων, με το 10ο σε μέγεθος εμπορικό στόλο παγκοσμίως και τον 3ο στην Ευρώπη. Το νησί βρίσκεται στο προσκήνιο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και ως εκ τούτου έχει άμεσο συμφέρον στις εξελίξεις της βιομηχανίας, με σημαντικό ενδιαφέρον στο πώς οι οικονομίες αναμένεται να επηρεάσουν το παγκόσμιο εμπόριο.

Η συζήτηση
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιλαμβάνεται κανείς τις εξελίξεις αυτές, να μπορεί να προβαίνει σε προβλέψεις και να αναμένει τις επιπτώσεις όσων θα φέρει ο χρόνος, είναι να προέρχεται από την ίδια τη βιομηχανία.  Ο Θωμάς Καζάκος, Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητήριου, θα προεδρεύσει και θα συντονίσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 2nd Shipping Forecast Forum, την Παρασκευή 21 Μαρτίου (08:30 - 16:00) στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

Οι CEO κυπριακών πλοιοκτητριών εταιρειών και επιχειρήσεων διαχείρισης πλοίων θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους και θα συζητήσουν τις κύριες τάσεις στον τομέα της ναυτιλίας το 2014 και το 2015, το μέλλον του «shipfinance», τι έχει και τι χρειάζεται ο ναυτιλιακός κλάδος στην Κύπρο, καθώς και τρόπους βελτίωσής του.

Το πάνελ θα αποτελέσουν οι: Capt. Eberhard Koch, Chairman, CEO & Managing Partner της Oesterreichischer Lloyd Seereederei (Cyprus) Ltd,  Dieter Rohdenburg, CEO της Intership Navigation Co. Ltd και Philippos Philis, CEO της Lemissoler Navigation Co. Ltd.

Οι αναλύσεις
Πέραν της συζήτησης, ειδήμονες από διεθνούς εμβέλειας οργανισμούς για θέματα ναυτιλίας θα αναλύσουν και θα προβούν σε προβλέψεις για το μέλλον της εμπορικής ναυπηγικής βιομηχανίας, εστιάζοντας την προσοχή τους στα ακόλουθα θέματα:

  • The general state of the industry 2014-2015
  • Market outlook: What to expect from the Tanker, Dry Cargo, and Container markets
  • Forecasting the main geographical markets
  • Forecasting Ship Finance
  • Forecasting Shipping Consolidation
  • Cyprus Oil & Gas: Building confidence in the gas supply chain

Κύριος Χορηγός Συνεδρίου: Hellenic Bank. Χορηγοί: TFI Markets και Supernova Consulting. Οργανωτής: IMH. Υποστηρικτές: Drewry Maritime Research και Electra Hotels & Resorts. Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Gold και GoldNews.com. Υπό την αιγίδα του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητήριου.

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής: ΙΜΗ, τηλ.: +357 22 505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Τ. Αράπογλου: Ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου η έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 5ο Lidl Wellness Camp
Μαρίνα Λεμεσού: 10 χρόνια λειτουργίας πάνω στη θάλασσα
Επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-Κτυπά το κουδούνι ο Αράπογλου
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Πόλυς Γεωργιάδης: Αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών της Synlab Κύπρου η πρόταση εξαγοράς από Medicover
ΠΔΣ: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εντιμότητας και ακεραιότητας των μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η πρωτοποριακή συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις, ΕY Κύπρου και ACCA για το ακαδημαικό έτος 2024-2025
Ανδρέας Χατζηγιάννης: Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας κινεζικής μονοκρατορίας στη ναυτιλία η Ευρώπη