Powered by

Βασικές προτεραιότητες για τον τουρισμό της Πάφου

Νέες προοπτικές αλλά και προκλήσεις είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου μέσα στο 2015, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Θέτοντας τα τελευταία χρόνια 5 βασικές προτεραιότητες σε επαρχιακό επίπεδο η ΕΤΑΠ προσβλέπει, όπως αναφέρεται στην γραπτή της ανακοίνωση , σε περαιτέρω ανάκαμψη της βιομηχανίας και διείσδυση σε νέες τουριστικές αγορές, απάμβλυνση της εποχικότητας και ενίσχυση του προϊόντος και της προσφερόμενης τουριστικής εμπειρίας .

Όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη της προσβασιμότητας η ΕΤΑΠ προσβλέπει, συνεχίζει η ανακοίνωση, στην στήριξη υφιστάμενων αλλά και ανάπτυξη νέων δρομολογίων από αγορές προτεραιότητας και στην υλοποίηση πολιτικής ανοικτών αιθέρων από τρίτες χώρες αλλά και προσέλκυση απευθείας πτήσεων.

  
Επίσης θα ασκήσει πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση για στήριξη των επιχειρηματιών με κίνητρα αλλά και προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών τους εξόδων  έτσι  ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί προσφέροντας ελκυστικότερες τιμές και υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες.   

Η ΕΤΑΠ θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της, σημειώνει επίσης για ένταξη νέων μέσων και καινοτομιών στην  προβολή και προώθηση και για διεύρυνση των γεωγραφικών αγορών αλλά και τμημάτων της στοχευόμενης πελατείας .

Επίσης στοχεύει στον εμπλουτισμό της εμπειρίας αλλά και της υποδομής, όπως αναβάθμιση παρουσίασης αρχαιολογικών χώρων και χώρων ενδιαφέροντος, εμπλουτισμό των υφιστάμενων οινοπεριοδειών, ανάπτυξη ποδηλατικών διαδρομών, δραστηριότητες υγρού στοιχείου, προσφορά γαστρονομικής εμπειρίας, ανάπτυξη τουρισμού φύσης και  διοργάνωση εκδηλώσεων  κ.α

Καταλήγοντας η ΕΤΑΠ αναφέρει πως το 2015 προσβλέπει επίσης στην επέκταση της καλοκαιρινής περιόδου από Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο και περαιτέρω ενίσχυση των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Μαρτίου έτσι ώστε να καταστεί και πάλι η Πάφος ολόχρονος τουριστικός προορισμός.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια και σκληρή δουλειά μεταξύ κράτους, επιχειρηματιών, εταίρων Κύπρου και εξωτερικού, καταλήγει η ανακοίνωση.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου